Antena Căutare

Un cercetator american a descoperit o CAPUSA in propriul NAS

Tony Goldberg, profesor in domeniul patologiei, a avut parte de o supriza de proportii dupa ce a vazut ca in nasul lui se ascundea o capusa. Acesta fusese intr-o excursie de cercetare in Africa.

Goldberg, profesor la UW-Madison School of Veterinary Medicine, a observat creatura abia la trei zile de la intoarcerea sa in Statele Unite. Atunci, el a inlaturat insecta folosind o penseta, o oglinda si o lanterna. Dupa ce a trimis insecta la laborator, specialistii au constatat ca nu exista nicio potrivire intre ADN-ul capusei gasite de el si ADN-ul altor creaturi similare cunoscute. „Fie este o specie de capusa care este cunoscuta, dar caruia nu i s-a secventat niciodata genomul, fie este una noua”, a explicat Goldberg.

Pentru a descoperi exact ce fel de capusa este, a apelat la Richard Wrangham, profesor de antropologie biologica de la Harvard. In urma cercetarilor, s-a stabilit ca aceste creaturi fac parte din genul Amblyomma si sunt purtatoare de boli, nasul fiind locul lor favorit. Printre "gazdele" lor se numara si cimpanzeii.

Noua descoperire l-a ajutat pe Goldberg sa formeze o noua teorie referitoare la modul ciudat in care se transmit bolile intre cimpanzei si oameni.

Turism homeless: Turul zonelor frecventate de persoanele fara adapost din Seattle... Un bilet la loterie, oferit drept bacsis de catre un client, i-a adus unei chelnerite 17 mii de dolari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x