Antena Căutare

Al doilea cel mai BOGAT om din lume vrea să reinventeze...toaletele: “Nu mi-am imaginat niciodată că voi şti atât de multe despre fecale”

Al doilea cel mai bogat om din lume, Bill Gates, este determinat să reinventeze toaletele, fiind convins că va putea salva o jumătate de milion de vieți pe an și va putea oferi economii de 200 de miliarde de dolari, informează Bloomberg.

Al doilea cel mai bogat om din lume, Bill Gates, este determinat să reinventeze toaletele, fiind convins că va putea salva o jumătate de milion de vieți pe an și va putea oferi economii de 200 de miliarde de dolari, informează Bloomberg.

Miliardarul, prin fundația sa “Bill & Melinda Gates”, a cheltuit în ultimii şapte ani peste 200 de milioane de dolari pentru cercetări pe temă şi a prezentat la o expoziţie aproximativ 20 de noi proiecte de toalete şi de instalaţii de procesare a dejecţiilor, care elimină agenţii patogeni nocivi şi transformă deşeurile în apă curată şi îngrăşământe.

"Tehnologiile pe care le veţi vedea aici sunt cele mai importante progrese în salubritate în aproape 200 de ani", a declarat Bill Gates, marţi, la Reinvented Toilet Expo de la Beijing.

Al doilea cel mai BOGAT om din lume vrea să reinventeze...toaletele: “Nu mi-am imaginat niciodată că voi şti atât de multe despre fecale”Bill Gates

Co-fondatorul Microsoft a explicat unei audienţe de 400 de persoane că noile metode de tratare a deşeurilor umane pot salva aproape 500.000 de copii şi la economisirea a 233 miliarde de dolari anual în costurile legate de tratarea bolilor cauzate de sărăcoe, lipsa apei curente şi a igienei precare, relatează mediafax.

În prezent există oraşe unde mai mult de jumătate din volumul de deşeuri umane scapă în mediul netratat. Fiecare dolar investit în salubritate are un randament de aproximativ 5,50 dolari, apreciază Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Noua piaţă ar putea genera 6 miliarde de dolari pe an în întreaga lume până în 2030, spune Gates.

"Nu mi-am imaginat niciodată că voi şti atât de multe despre fecale", a spus Gates. „Şi cu siguranţă n-am crezut niciodată că Melinda ar trebui să-mi spună să nu mai vorbesc despre toalete şi resturi de fecale la masă”.

Descoperire revoluționară! Oamenii de știință au depistat o navă extraterestră: "A fost trimisă pe Pământ de alte c... Ea este cea care a doborât toate RECORDURILE! La doar 27 de ani, este prima persoană care a CĂLĂTORIT în toate cele 196...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x