Antena Căutare

Bolnav de meserie. A stat în concediu medical 365 de zile. Ce problemă de sănătate avea bărbatul

Un bihorean a reușit să înregistreze un număr record de zile petrecute în concediul medical. Acesta a stat acasă 365 de zile după ce-a invocat diverse probleme medicale.

Un bihorean a reușit să înregistreze un număr record de zile petrecute în concediul medical. Acesta a stat acasă 365 de zile după ce-a invocat diverse probleme medicale.

Se pare că nu problemele de muncă l-au ținut pe acesta departe de muncă, ci frica de a nu rămâne fără serviciu. Potrivit ebihoreanul.ro, angajat al unei companii care întreţine hidrocentralele din judeţul Bihor, bărbatul a fost notificat că îşi va pierde postul prin restructurare.

Drept soluție, el s-a refugiat în concedii medicale fix 365 zile, până a câştigat procesul pentru reîncadrare. "Nu era foarte des nevoie de el, dar şi când îl căutai nu era uşor de găsit", a povestit un inginer care i-a fost şef maistrului electrician Petru Malița, pentru ebihoreanul.ro.

În vara lui 2013, imediat ce a aflat că va fi disponibilizat, maistrul s-a îmbolnăvit brusc şi atât de grav încât n-a mai dat pe la "firmă" un an întreg, decât pentru a-şi înregistra concediu medical după concediu medical.

Între timp a dat în judecată compania, contestând desfacerea contractului de muncă, şi a revenit la serviciu abia după ce a obţinut o sentinţă de reîncadrare. Tot atunci, a cerut şi primit şi o adeverinţă ce atesta că i-au fost plătite la zi contribuţiile de sănătate în cele 365 de zile cât "bolise".

"Şi-a luat concedii în serie, până la limita la care ar fi fost obligat să apară în faţa unei comisii de expertiză pentru pensionare, şi nu pentru o singură şi aceeaşi boală, ci pentru baiuri ba la plămâni, ba la cap, ba la stomac", povesteşte inginerul. Ironia e că, după ce un control al CAS Bihor a stabilit că actele medicale au fost emise cu încălcarea legii, doctorii au scăpat cu o simplă mustrare verbală.

Vezi mereu numere care se repetă? O entitate de pe alte planete încearcă să-ți comunice ceva. Ce înseamnă fiecare cifră... A turnat două sticle de cola pe păr! Efectul este cu adevărat MIRACULOS!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x