Antena Căutare

Care este, de fapt, cea mai veche profesie din lume. Adevărul despre carierele din trecut

Chiar dacă mulți consideră că prima meserie și cea mai veche profesie din lume este prostituția, adevărul este altul.

femei acuzate de vrajitorie in evul mediu Galerie
Care este cea mai veche meserie din lume, de fapt | Profimedia

Potrivit DailyMail, primii “specialiști” din istorie se ocupau cu o cu totul altă îndeletnicire - credința. Potrivit unui nou studiu, cea mai veche profesie este aceea de șaman-preot, vrăjitor, om sfînt, druid în funcție de cultură.

Aceasta ar fi apărut concomitent în societăți de pe întreg Globul și a ocupat o poziție specială în comunitățile de pretutindeni.

“Pe tot Globul, oamenii credeau că vremea și molima sunt influențate de forțe invizibile - zei, vrăjitoare, strămoși, spiriduși și mulți alții. Un șaman spune ‘Eu pot să controlez asta. Eu pot să vorbesc cu spiridușii. Eu pot să văd semnele vrăjitoarelor. Eu pot fi posedat de un zeu sau pot vorbi cu un zeu”, a declarat Manvir Singh, student în cadrul Departamentului a Evoluției Umane în cadrul Universității de Arte și Științe, ce a participat la studiul publicat în jurnalul Behavioral and Brain Sciences.

tablou din timpul scolii belgiene cu fecioara si magii

Putini stiu care este cea mai veche meserie din lume. Samanii au dat nastere unei noi clase profesionale

Profimedia

Procesul prin care șamanii au devenit primii “specialisti” din istorie e foarte interesant. Ei au dat naștere primei clase profesionale prin modul în care s-au raportat la schimbările din viața oamenilor.

Șamanii au creat prima clasă profesională din istorie

Pentru că meseria lor presupunea controlarea unor fenomene și evenimente imprevizibile, această “abilitate” le oferea un loc special în societățile vechi, care îi poziționa deasupra celorlalți membri, potrivit Digi World.

Dacă luăm exemplul altor îndeletniciri, precum construirea unui arc cu săgeți sau a unei bărci, oricine putea învăța aceste aptitudini. Pentru a deveni un șaman, automat erai considerat special, ales de o entitate invizibilă și puternică.

Această descoperire demonstrează că societățile, și cele trecute și cele actuale, nu sunt atât de diferite la bază. Pe tot Globul erau aceleași temeri și nevoi, chiar dacă sub forme diferite, care dădeau naștere unor ocupații deosebite și bine văzute de cetățeni.

Cum arată femeia care spune ca nu a mai băut apă de un an. A devenit virală după această mărturisire greu de crezut... 5 predicții faimoase ale lui Nostradamus. Care dintre ele s-ar fi întâmplat cu adevărat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x