Antena Căutare

Ce a putut păți un bărbat care s-a abținut să strănute. Acesta a ajuns imediat pe mâna medicilor

Un bărbat din Marea Britanie a ajuns de urgență la spital și a fost hrănit timp de o săptămână printr-o sondă gastrică, asta după ce s-a ținut de nas și de gură ca să nu strănute. Află din rândurile de mai jos ce s-a întâmplat cu el!

Ce a putut păți un bărbat care s-a abținut să strănute. Acesta a ajuns imediat pe mâna medicilor Galerie
Ce a putut păți un bărbat care s-a abținut să strănute. Acesta a ajuns imediat pe mâna medicilor | Shutterstock

Bărbatul în vârstă de 34 de ani s-a prezentat la medic, acuzând mari dureri la înghițire, asta după ce a simțit nevoia să strănute, dar s-a ținut de nas și de gură, potrivit revistei medicale BMJ Case Report, citată de atlas-geografic.net. Iată cum s-a terminat pentru bărbat!

Citește și: O tânără care a vrut să fie cerșetoare pentru o zi dezvăluie ce descoperire a făcut despre oamenii “cu mâna întinsă”

Ce s-a întâmplat cu bărbatul care s-a abținut să strănute

Bărbatul a fost supus imediat unei radiografii, care a arătat o acumulare de aer în regiunea nazofaringiană, în cavitatea toracică și un emfizem subcutanat sever în fața traheei. De regulă, emfizemul subcutanat indică o leziune a plămânilor sau a căilor respiratorii, potrivit sursei citate mai sus.

În urma verificării amănunțite, medicii au ajuns la concluzia că bărbatul a suferit o ruptură spontană a peretelui faringian din cauză că a încercat să se abțină de la strănut.

Astfel, pacientului în vârstă de 34 de ani a trebuit să i se introducă un tub gastric prin care a fost hrănit pentru următoarele șapte zile.

Citește și: Trucul revoltător prin care acest bărbat „fură la cântar”. Cum a fost surprins, în timp ce cântărea fructele în supermarket

Cazul bărbatului a uluit medicii

După o săptămână, simptomele cu care bărbatul s-a prezentat inițial la medic au început să dispară, iar tubul i-a fost îndepărtat. Câteva zile mai târziu, el a fost externat, revenind, totodată, la vechea alimentație, însă cu recomandarea de a nu-și mai acoperi nasul atunci când simte nevoia să strănute, potrivit sursei citate mai sus.

Acest caz i-a uluit pe medici, întrucât o astfel de ruptură se întâlnește în mod normal doar în cazul în care o persoană suferă un accident.

Potrivit autorilor publicației BMJ Case Report și citați de sursa menționată mai sus, ruptura spontană a peretului faringian poate să apară ca urmare a unei creșteri bruște a presiunii în timpul tusei, strănutului și vărsăturilor, atunci când nările și gura sunt astupate.

Cu toate că incidentul prin care a trecut bărbatul este un caz izolat, trebuie notat că ori de câte ori o persoană încearcă să se abțină de la strănut, reține în corp o presiune enormă. Specialiștii au explicat că atunci când strănutăm, aerul expulzat poate atinge o viteză ce ajunge și până la 100 km/h, potrivit atlas-geografic.net.

Creatură marină care a speriat și specialiștii | VIDEO. Ce este fiara considerată cel mai mare animal din toate timpuril... Ce se întâmplă când atingi mercurul din termometru | Video. Momentul în care un bărbat își scufundă mâna acest lichid...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x