Antena Căutare

Ce noutăți populare acum în alte țări au succes și în România

Românii se pot lăuda că sunt în rând cu restul lumii. Poate că nu în toate privințele, dar când vine vorba despre tehnologiile de ultimă oră, cele mai de succes formate internaționale de televiziune și cele mai importante tendințe de lifestyle, suntem printre primii care află și preiau noutățile. În 2017, ca și în anii trecuți, am putut observa tendințe noi, pe care le vom regăsi și pe alte meleaguri.

Românii se pot lăuda că sunt în rând cu restul lumii. Poate că nu în toate privințele, dar când vine vorba despre tehnologiile de ultimă oră, cele mai de succes formate internaționale de televiziune și cele mai importante tendințe de lifestyle, suntem printre primii care află și preiau noutățile. În 2017, ca și în anii trecuți, am putut observa tendințe noi, pe care le vom regăsi și pe alte meleaguri.

Iată care sunt cele mai vizibile și mai interesante dintre acestea:

Conceptul Hygge

Dacă te-ai tot întâlnit cu acest cuvânt neobișnuit anul acesta, mai ales pe Instagram sau în revistele de casă și grădină, și nu îți explici de ce îți tot apare în fața ochilor, ei bine, este vorba despre o tendință internațională care a ajuns cu pași repezi în România. Mai exact, hygge (pronunțat hu-ga) este un cuvânt pe care danezii îl folosesc atunci când vor să spună că atmosfera dintr-o locuință este plăcută, confortabilă, familiară și încărcată de frumos. Hygge ar putea însemna viață bună, sau trai frumos, și o apreciere pentru lucrurile simple, cum ar fi mesele în familie.

Danemarca a fost declarată, anul trecut, țara cu cei mai fericiți oameni din lume, așa că nu e de mirare că toată planeta vrea să învețe arta de a trăi precum scandinavii.

Tehnologia IQOS

Un alt cuvânt pe care probabil că l-ai tot observat în oraș sau pe litoral, anul acesta, IQOS reprezintă un sistem tehnologic unic, de ultimă generație, care oferă satisfacția gustului de tutun prin încălzire, fără ardere și fără să lase în urmă fum, scrum și miros neplăcut. Noua tehnologie se bucură de succes în țări ca Japonia, recunoscută pentru avansul tehnologic, și Italia, România fiind a patra țară, la nivel mondial, în care a fost lansată.

Bicicletele și trotinetele electrice

Dacă în 2017 ai văzut tot mai multe persoane folosind trotineta și te-ai gândit că “au dat în mintea copiilor“, ei bine, nimic mai greșit: este vorba despre trotinete (sau biciclete) electrice, destinate în primul rând adulților și gândite pentru a ne face viața mai ușoară și orașul mai curat și mai puțin aglomerat. Bicicletele și trotinetele electrice au tot mai mulți fani în România, dar suntem încă departe de alte țări. Anul trecut, s-au vândut milioane de biciclete electrice în întreaga lume, 32,8 milioane fiind cifra doar pentru regiunea Asia-Pacific.

Fermele ecologice care livrează acasă sau la birou

Cu toate că nu este un concept nou în România, și cu atât mai puțin în alte țări, ferma bio, care produce fructe și legume și le livrează la ușă, a devenit tot mai căutată în ultimul an. Tendința este mai vizibilă în orașele mari, ca Bucureștiul și Cluj-Napoca, în alte zone românii îndreptându-se, mai degrabă, spre micii producători de la sate, sau chiar spre grădina bunicilor. Nu doar fructele și legumele sunt căutate, ci și laptele, carnea de pui sau ouăle de prepeliță.

Cuba, destinația de vacanță a anului

Revistele și blogurile de călătorie din lumea întreagă au căzut de acord: Cuba a fost cea mai interesantă destinație de vacanță, în 2017. Dacă ai cunoscuți care și-au rezervat bilete spre America Centrală anul acesta, explicația este că românii urmăresc trendurile internaționale și sunt dornici să le testeze pe cont propriu. Pe următoarele locuri se află țări ca Grecia, Spania și Thailanda.

Ce alte tendințe internaționale ai observat anul acesta, în țara noastră?

Sursa foto: Shutterstock

Exemplar numai bun pentru trăsura Cenușăresei! Cum arată uriașul dovleac de 792 de kilograme!... VIRAL! Tu poţi găsi femeia din imagine? Dacă da, eşti norocos. IQ-ul tău este unul mare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x