Antena Căutare

Cea mai tânără persoană care a ajuns la Polul Sud: La 16 ani, a îndurat temperaturi de -45 grade Celsius și vânt de aproape 200 de kilometri pe oră

O expediţie către Polul Sud, la fel ca orice altă expediţie într-o zonă cu condiţii meteo extreme, necesită, în prealabil, o pregătire îndelungată şi foarte susţinută. Nu multe sunt persoanele care au reuşit să ajungă în aceste colţuri de lume.

O expediţie către Polul Sud, la fel ca orice altă expediţie într-o zonă cu condiţii meteo extreme, necesită, în prealabil, o pregătire îndelungată şi foarte susţinută. Nu multe sunt persoanele care au reuşit să ajungă în aceste colţuri de lume.

Cea mai tânără persoană care a reuşit să facă o călătorie până la Polul Sud este, potrivit Guinness World Records, britanicul Lewis Clarke. Născut la 18 noiembrie 1997, Lewis Clarke avea, la momentul stabilirii recordului, respectiv 18 ianuarie 2014, 16 ani şi 61 de zile.



Lewis Clarke a pornit în expediţie împreună cu ghidul polar Carl Alvey, de la compania Adventure Network International. Cei doi au fost duşi la Hercules Inlet, pe 1 decembrie 2013 şi au pornit la drum în ziua următoare. Au schiat 1.123,61 km (698,18 mile) până la Polul Sud Geografic, la care au ajuns la data de 18 ianuarie 2014. Aceștia au folosit pentru deplasare doar forţele proprii, fără să se folosească de direcţia vântului, de animale sau de vehicule motorizate. Au fost aprovizionaţi de trei ori cu mâncare şi cu medicamente şi au fost echipaţi cu telefoane conectate la satelit, prin intermediul cărora puteau fi urmăriţi de cei de la Adventure Network International, aflaţi în tabăra de bază din Union Glacier.

Lewis Clarke şi Carl Alvey au ajuns la Polul Sud la ora 14.30, ora locală de la Union Glacier, fiind întâmpinaţi de exploratoarea Hannah McKeand, deţinătoare a unui record Guinness din 2006. La încheierea expediţiei, au fost duşi înapoi cu avionul la Hercules Inlet.

Sursa: Agerpres

Învaţă să citeşti corect în palmă! Liniile pot da indicii importante despre destinul tău... Alungă noţiunea "NU POT" din viaţa ta şi începe anul cu dreptul! Află-ți horoscopul pentru 2016 de la astrolog...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x