Antena Căutare

Cea mai tare poză din istorie: Marilyn Monroe a luat 100.000 $, a stat nemișcată patru ore, a fost pălmuită de soț și a băgat divorț

În septembrie 1954, celebra Marilyn Monroe stătea deasupra unei guri de ventilație. Fusta i se ridica, 100 de fotografi trăgeau cadre, primea 100.000 $ și o palmă peste ochi, de la soțul său, uriașul Joe DiMaggio. Imaginea devenea faimoasă, intra în istorie, iar ea se alegea cu un divorț. Rochia avea să se vândă cu 4.600.000 $

În septembrie 1954, celebra Marilyn Monroe stătea deasupra unei guri de ventilație. Fusta i se ridica, 100 de fotografi trăgeau cadre, primea 100.000 $ și o palmă peste ochi, de la soțul său, uriașul Joe DiMaggio. Imaginea devenea faimoasă, intra în istorie, iar ea se alegea cu un divorț. Rochia se vindea cu 4.600.000 $

E septembrie 1954. Lexington Avenue, între străzile 52 și 53, New York City. Pelicula ”Șapte ani de căsnicie” se turnează. S-a ajuns, deja, la a 14-a ”dublă”. Cadrele rulează de vreo patru ore. Ea trece pe deasupra unei guri de ventilație de la un metrou. Fusta i se ridică deasupra geninchilor și, uneori, chiar deasupra capului. Se fac poze. Unii vorbesc despre cea mai tare imagine din istorie, una care va face furori. În spate e un soț gelos. Care o pălmuiește pe actriță. Se lasă cu scandal, intervine lumea. Apoi, divorțul! Stop!

Actrița e Marilyn Monroe. Sex simbolul acelor ani. Fără alte comentarii. Tom Ewell, actorul principal, merge alături de ea, la ieșirea de la film. MM ajunge deasupra gurii de ventilație. Ideea secvenței nu-i aparține regizorului Billy Wilder, ci unui fotograf, Sam Shaw. Cei doi s-au găsit, întâia dată, în 1951, la filmul ”Viva Zapata”. Ea nu era cunoscută, el nu avea permis de conducere. Așa că zeița i-a devenit șofer. Astfel s-a legat o prietenie de mulți ani. MM a devenit celebră. La ”Șapte ani de căsnicie” l-a rugat să fie fotograful oficial. Atunci a adus ideea! Cu mulți ani în urmă, pentru coperta ”Friday magazine”, Sam pusese un marinar și o domnișoară pe Coney Island, în fața unui tunel de vânt. A ieșit ceva frumos...Wilder gustă propunerea.

Adună fotografii, se face PR mare. Sunt 100 de suflete care trag cadre. Lume, buluc, deși e ora 1 noaptea. Se stă mult, până dimineața. Zgomotul se aude pe cameră, regizorul spune că nu poate folosi imaginile. Se va merge într-un studio! Atunci, la 5.00 AM, cineva o pălmuiește pe Marilyn. E soțul ei, Joe DiMaggio, unul dintre cei mai mari jucători de baseball din istoria omenirii. Sunt căsătoriți de opt luni, el e gelos. ”Nu poți sta atâta vreme cu poalele în cap!”, urlă! MM îi aduce aminte că bonusul pentru cadru e de 100.000 $. ”Nu mă interesează!”, vine răspunsul! Se lasă cu divorț, unul extrem de mediatizat.

274 de zile dura mariajul dintre Marilyn Monroe și Joe DiMaggio!

Wilder decide ca secvența să se mai tragă, departe de ochii curioșilor. Puțină lume știe că una dintre cele mai sexy ipostaze din istorie e realizată doar cu ajutorul lui Sam, fotograful oficial. Șapte persoane sunt acolo. Joe DiMaggio, nu!

Scena e faimoasă. Mulți nu-și aduc aminte de film, în totalitate, dar de secvență, da! Monroe primește banii, DiMaggio, divorțul. Vor rămâne, totuși, cei mai buni prieteni până la moartea actriței. După, îi va trimite flori vreme de 37 de ani. Povestea întreagă e AICI!

La peste 60 de ani de atunci, poze e în mințile tuturor. Rochia lui MM avea să se vândă, la licitație, cu 4.600.000 $.

Sam deceda în 1999. Deși lucra cu Marlon Brando ori Anthony Quinn, printre alții, avea să declare că Marilyn rămânea cel mai ”cool” personaj cu care a lucrat!

Te-ai întrebat vreodată? De ce ţi se încreţesc DEGETELE când stai prea mult în apă... Învată să îți accesorizezi perfect vestimentația. Bijuteriile precum colierul sau cerceii se aleg după decolteu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x