Antena Căutare

Cele mai slabe parole de pe internet. Dacă le ai, schimbă-le IMEDIAT

Atunci când îți deschizi un cont de Facebook, un e-mail sau orice alt cont pe internet trebuie să te gândești foarte bine ce parolă alegi. 

Atunci când îți deschizi un cont de Facebook, un e-mail sau orice alt cont pe internet trebuie să te gândești foarte bine ce parolă alegi.

Dacă vrei o parolă sigură, atunci trebuie să știi care sunt cele mai nesigure cuvinte sau combinații de cuvinte și cifre.

”123456” este pentru al doilea an consecutiv cea mai folosită parolă și cea mai riscantă. Deși specialiștii au constatat că utilizatorii au început să aleagă parole mai lungi, aceștia nu găsesc alăturări prea complexe de cifre sau litere.

”1234567890”, ”1qaz2wsx” (primele două rânduri de litere de pe o tastatură standard) ori ”qwertyuiop” (primele litere de pe rândul de sus) apar pe primele 25 de locuri din listă, și deși sunt foarte lungi, sunt create după o schemă foarte simplă, ce poate fi ghicită chiar și de un hacker fără experiență.

Cum alegi o parolă sigură
Specialiștii în siguranță online au trei recomandări pentru a crea o parolă care să te protejeze cu adevărat de hackeri:

Folosește parole din 12 caractere sau mai multe și combină litere mari, cu numere și litere mici.
Evită să folosești aceeași parolă pentru diferite site-uri.
Folosește un software care să te ajute să îți organizezi și să îți protejezi parolele și care să te ajute să intri automat în site-uri.


Sursa: SplashData

O bunică de 111 ani a dezvăluit secretul unei vieți lungi! Ce sfat prețios dă celor 120 de nepoți ai săi!... O minune de pom! Face 40 de fructe diferite, iar florile au culori magice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x