Antena Căutare

Cum arată cel mai mare mozaic din lume, făcut din pălării sombrero! Mexicanii chiar sunt plini de imaginație!

Guadalajara, capitala statului mexican Jalisco, a obținut vineri un record consemnat de Guinness Book prin formarea celui mai mare mozaic de "sombreros" din lume!

Guadalajara, capitala statului mexican Jalisco, a obținut vineri un record consemnat de Guinness Book prin formarea celui mai mare mozaic de "sombreros" din lume!

Orașul a reușit să strângă laolaltă 2.684 de pălării tradiționale, cu prilejul începerii ediției anuale a "Encuentro Internacional del Mariachi y la Charrería", un festival cultural de muzică, dans și costume populare "charro" (cowboy mexican), care se desfășoară în această localitate în perioada 26 august — 4 septembrie la Guadalajara.

Guadalajara a reușit astfel să doboare recordul stabilit luna trecută de orașul Calgary (Canada), cu 2.036 de pălării de cowboy, au informat organizatorii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Carlos Tapia, responsabil cu decernarea titlului oficial de Guinness World Records pentru Mexic și America Latina, a declarat că acest oraș este "pionier" în stabilirea unor asemenea recorduri, obținând opt consecutiv. "În fiecare an Guadalajara creează ceva nou și propune lucruri diferite", a spus el.

Pălăriile tradiționale, în culori negru, gri și alb au fost fixate timp de câteva zile pe un zid înalt de 14 metri pentru a forma imaginea unui cuplu, îmbrăcat în costume tradiționale mexicane, unit printr-un uriaș sombrero.

Pălăriile sunt realizate din fire de lână și fibră de sticlă. Dimensiunea lor variază, de la 25 de centimetri până la un metru diametrul, fiind create special pentru acest eveniment și instalate în Plaza Liberación din oraș.

Guadalajara deține, printre altele, recorduri precum cel mai mare număr de "mariachi" cântând la unison; de cupluri dansând în costume tradiționale, sau de cel mai mare număr de "jimadores" strânși la un loc (tăietori de agave, planta din care se produce băutura tequila).

Festivalul "Encuentro Internacional del Mariachi y la Charrería" reunește 22 de "mariachi" din Europa și America și propune 300 de activități culturale prezentate pe parcursul a 10 zile în diferite municipii ale statului Jalisco.

Polițiștii au găsit un bebeluș murdar și plângând pe bancheta unei mașini! Ce s-a întâmplat după ce l-au dus la secție? ... Un tânăr a îmbătat o fată sexy, chiar în dormitor! N-o să-ți vină să crezi ce a făcut imediat după! (VIDEO)...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x