Antena Căutare

Clipit des, unghii roase si bataiala maxima: Cum scapam de ticurile nervoase

Clipim excesiv, ne roadem unghiile si ne mai bataim si picioarele fara control. Se numesc ticuri nervoase si sunt cosmarul oricui. Ca de fiecare data, specialistii vin si cu o explicatie pentru aceste mici obsesii. Ele apar din cauza stresului si a nervilor, iar daca ne dorim cu orice pret sa scapam de acest narav, tot ei ne ofera si solutia pentru a ne vindeca

Daca ne roadem unghiile, batem din picior cand asteptam pe cineva sau clipim excesiv, este clar. Avem un tic nervos. “Ticurile debuteaza in copilarie si sunt cumva manifestarile unor situatii stresante. In situatiile cand persoanele sunt stresate, obosite sau traiesc emotii puternice se declanseaza aceste ticuri”, a explicat psihologul Anca Boalca.

Psihologii mai spun ca aceste miscari involuntare reprezinta o modalitate prin care oamenii se descarca de tensiunile acumulate. Si ordinea excesiva poate figura pe lunga lista a randul ticurilor nervoase. Chiar si botoxul, folosit pana acum exclusiv in scopuri estetice, poate fi un remediu pentru ticuri. De exemplu, daca un om clipeste des si in acel timp i se contracta si alti muschi ai fetei, daca in zona respectiva se fac injectii cu botox, acea zvacnire va deveni imperceptibila.

Verbale sau gestice, ticurile sunt obiceiuri care displac oricui. Totusi, chiar daca ticurile dispar pentru o perioada scurta, vor reaparea in momentul in care ne confruntam cu o situatie stresanta. Exista, insa, o solutie pentru a scapa definitiv de ele: psihoterapia.

Vezi editiile integrale ale Observatorului Special pe AntenaPlay.

Asta e "calda" si e tot de la cercetatorii britanici: Tehnologia le ingrasa pe femei... VIDEO! Imagini in detaliu: Sport extrem pe doua roti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x