Antena Căutare

De aici ajung și în casa ta! Cum arată cel mai mare centru de flori din lume. Imagini spectaculoase

Orașul Aalsmeer din Regatul Țărilor de Jos este gazda celui mai mare centru de licitații dedicat florilor din lume - "Bloemenveiling Aalsmeer" (VBA), unde zilnic sunt vândute aproximativ 19 milioane de fire de flori și două milioane de plante din peste 12.000 de varietăți. Cifra de afaceri a unei singure zile ajunge la suma de șase milioane de euro (7,2 milioane de dolari sau patru milioane de lire sterline), potrivit www.guinnessworldrecords.com.

Orașul Aalsmeer din Regatul Țărilor de Jos este gazda celui mai mare centru de licitații dedicat florilor din lume - "Bloemenveiling Aalsmeer" (VBA), unde zilnic sunt vândute aproximativ 19 milioane de fire de flori și două milioane de plante din peste 12.000 de varietăți.

Cifra de afaceri a unei singure zile ajunge la suma de șase milioane de euro (7,2 milioane de dolari sau patru milioane de lire sterline), potrivit www.guinnessworldrecords.com, citat de Agerpres.

Suprafața totală a clădirii acoperă 2.600.000 mp, fiind egală cu 400 de terenuri de fotbal.

Compania are 3.200 de angajați și o rețea formată din 7.000 de cultivatori, care furnizează flori și plante și aproximativ 1.400 de cumpărători în vederea exportului. Circa 85% dintre produse sunt exportate în Europa, respectiv în Germania, Marea Britanie, Franța, Italia și Rusia, restul ajungând în SUA. În general, VBA importă din Kenya, Etiopia, Israel, Belgia și Germania. Există cinci săli de licitații, unde au loc aproximativ 55.000 de tranzacții pe zi.

Centrul de licitații este deschis publicului, astfel încât cei care doresc să vadă o licitație de flori pot face acest lucru, în zilele de luni, marți, miercuri și vineri, între orele 7.00 și 11.00, și joi între 7.00 și 9.00, se arată pe www.floraholland.com. În zilele de sâmbătă și duminică, de sărbătorile naționale și pe 31 decembrie centrul este închis publicului.

Aalsmeer este un oraș din nordul Olandei, situat la 13 km de capitala Amsterdam. Pe lângă faptul că este cel mai mare centru de licitații de flori din lume, orașul mai este cunoscut și pentru stațiunea experimentală de floricultură, cât și pentru numeroasele plantații floricole.

Suntem obosiți și dornici de a ne relaxa în brațele persoanei iubite! Capricornii pot avea parte de cea mai frumoasă sur... Mărţişor 1 martie. Tradiţiile pe care trebuie să le respecți astăzi pentru a avea o primăvară de poveste...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x