Antena Căutare

De ce să alegi să scrii cu stiloul?

Pentru majoritatea dintre noi, stilourile ne aduc aminte de zilele petrecute pe băncile școlii, cu mâinile pătate de cerneală și cu caiete pline de rânduri dezordonate. Și, se pare că această epocă digitală în care trăim nu a reușit să doboare stiloul, ci există o tendință tot mai evidentă spre scrierea tradițională de mână cu stiloul.

De ce să alegi să scrii cu stiloul?
| Sursa: pixabay.com

Pentru majoritatea dintre noi, stilourile ne aduc aminte de zilele petrecute pe băncile școlii, cu mâinile pătate de cerneală și cu caiete pline de rânduri dezordonate. Și, se pare că această epocă digitală în care trăim nu a reușit să doboare stiloul, ci există o tendință tot mai evidentă spre scrierea tradițională de mână cu stiloul.

Acum, că scrierea de mână este o alegere și nu o corvoadă, oamenii încep să descopere din nou farmecul scrierii cu stilou și cerneală.

Cum stilourile nu mai sunt văzute ca instrumente de scriere standard pentru utilizarea de zi cu zi, acestea sunt ridicate la rangul de accesorii. Printre atâtea SMS-uri și e-mailuri, un stilou este o afirmație onestă că cineva dorește să scrie în vechea manieră, la serviciu stiloul este considerat un simbol al seriozității, iar dacă ne gândim bine, președinții nu semnează niciodată un tratat cu un pix, ci cu un stilou. Iată doar câteva motive pentru care stiloul nu s-a demodat nici măcar în era digitală, ci pe zi ce trece devine un accesoriu tot mai prețios și mai stilat.

Acum, a scrie cu stiloul pe o coală de hârtie chiar este una dintre plăcerile mărunte ale vieții. Stilourile încărcate cu cerneală alunecă fără efort pe suprafața paginii, așa că scriitura este mai lină, mai ordonată și mai fluidă. Puteți, de asemenea, să obțineți un stil de scriere unic prin alegerea atentă a peniței și a unghiului stiloului.

Poate că nu știați, dar stilourile îmbunătățesc scrierea de mână. Atunci când folosesc stiloul, copiii simt că scriu mai încet și mai clar. Mai mult decât atât, stilourile la preț accesibil ar trebui reintroduse în școli, deoarece în ciuda prețului, un stilou poate dura zeci de ani, iar cartușele de cerneală sunt, de asemenea, ieftine și vin într-o gamă minunată de culori. Celelalte echipamente școlare ieftine sunt de slabă calitate și au tendința de a se strica ușor, iar acest lucru are un impact asupra atitudinii studenților față de munca lor. Un stilou bun îmbunătățește calitatea scrisului de mână, iar studentul capătă un sentiment de mulțumire și de satisfacție.

Desigur, uneori este necesar să folosim un anumit instrument de scris pentru scopuri importante, dar când nu este impus, ar trebuie să folosim stiloul. Înainte ca radierele să apară, scriitorii foloseau firmituri de pâine pentru a-și șterge greșelile. Astăzi, cu o simplă radieră, suntem capabili să ștergem tot ceea ce dorim, atâta timp cât am scris cu stiloul. Spre deosebire de aceste stilouri bune, pasta din pix nu se poate șterge. Există și câteva tipuri de pixuri care pot fi șterse, dar acestea tind să lase urme. În schimb, stilourile la preț accesibil se pot șterge și sunt și foarte durabile.

Un alt motive pe pentru care ar trebui să folosim stiloul este dat de capacitatea sa de multi-utilizare. Stilourile bune pot fi folosite pentru mai multe scopuri. Nu le folosim doar la școală, dar și la locul de muncă, acasă, pentru a face schițe precise, pentru a desena sau pentru a scrie felicitări celor dragi. În realitate, nu există limită. Credeți sau nu, stiloul poate fi folosit și în spațiu și sub apă.

De asemenea, aceste stilouri sunt cu atât mai prietenoase cu mediul înconjurător, întrucât necesită mult mai puțină energie pentru a fi fabricate. Deseori, pixurile sunt făcute din plastic și rareori sunt reciclate, așa că ajung să fie niște deșeuri din plastic dăunătoare pentru natură. În schimb, stiloul se bucură de rezistență și durabilitate, iar până ajunge în natură, poate trece prin mâinile mai multor generații.

Fie că aveți nevoie de stilouri la preț accesibil pentru copii la școală, fie că vă place ideea de a purta un stilou frumos în geantă sau poate că doriți să dăruiți un stilou elegant cuiva drag, stilourile vă ajută întotdeauna să economisiți bani, să ajutați mediul înconjurător și să faceți o impresie distinsă.

Google îți spune dacă suferi de boli de inimă. Cum ne va conduce tehnologia în viitor... Atenție la detaliul de pe bancnota de 100 de lei! Autoritățile AU INTRAT ÎN ALERTĂ! Nimeni nu a observat asta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x