Antena Căutare

De ce să pui trei foi de dafin în dormitor. Te scapă de o mare problemă

Frunzele de dafin sunt folosite în bucătărie pentru a da savoare preparatelor, însă ele au proprietăți mai puțin cunoscute de gospodine. Iată de ce să pui trei frunze de dafin pe noptiera din dormitor!

De ce să pui trei foi de dafin în dormitor. Te scapă de o mare problemă Galerie
De ce să pui trei foi de dafin în dormitor. Te scapă de o mare problemă | Shutterstock

Frunzele de dafin sunt un condiment popular, folosit la murat, dar și pentru a oferi o aromă deosebită mâncărurilor. De regulă, acestea sunt utilizate întregi și apoi îndepărtate din vas, după ce gospodinele termină de gătit. Frunzele de dafin sunt delicat parfumate, dar pot să confere și un gust amar preparatelor culinare. Iată ce alte beneficii mai au frunzele de dafin!

Citește și: O femeie a ars câteva frunze de dafin la lumânare și a așteptat zece minute! Ce a observat în cameră

Motivul pentru care e bine să pui frunze de dafin în dormitor

Se spune că dafinul are și proprietăți energetice la care puțini s-ar fi așteptat. Timp de secole, strămoșii noștri au observat cum această frunză considerată magică poate să influențeze atmosfera din casă ori chiar să intervină energetic în viața oricărui om care o folosește.

Dar, pe lângă faptul că aromatizează preparatele și pot fi utilizate în diverse ritualuri, frunzele de dafin pot fi folosite și pentru alungarea dăunătorilor sau a insectelor. Dafinul are un gust amărui, aromat și emană un miros specific dacă este zdrobit. În plus, frunzele de dafin conțin flavonoide, alcaloizi și taninuri.

Așadar, persoanele care își doresc să scape de gândaci, furnici, purici și alte insecte trebuie doar să pună câteva frunze în colțurile camerei problematice. Totodată, frunzele de dafin pot fi folosite și pentru alungarea țânțarilor. Tot ce trebuie să faci este să arzi câteva coji de ceapă împreună cu foi de dafin în cameră. Acest remediu emană un miros foarte puternic și va deveni toxic pentru orice insectă, potrivit playtech.ro.

De ce să adaugi frunze de dafin în frigider

Bucătăria necesită o curățenie mai amănunțită, mai ales frigiderul în care depozităm mâncarea zilnic. De regulă, acest electrocasnic prinde miros de la diverse alimente. Pentru a rezolva rapid problema, se recomandă să pui câteva frunze de dafin pe rafturile frigiderului și să le lași acolo pentru câteva zile, potrivit sursei citate mai sus.

Dafinul va absorbi mirosurile urâte din frigider și îl va lăsa mai proaspăt și mai curat. Acesta poate fi combinat și cu bicarbonatul de sodiu, despre care se știe că are o putere mare de absorbție.

Citește și: De ce e bine să arzi frunze de dafin la tine în casă! Beneficiile sunt extraordinare pentru sănătatea ta!

Creatură ca un „extraterestu gigantic” cu sânge cald a eșuat la mal. Ce este monstrul din adâncuri descoperit de un bătr... Patru dintre cei mai buni poligloți din lume au fost provocați să învețe limba română într-o oră. Cum a decurs experimen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x