Antena Căutare

Descoperire istorica uluitoare: Crestinarea s-a facut si in limba araba

Arheologii au descoperit un lucru care i-a uluit pe teologii lumii. Acestia au reusit sa decodifice ceea ce era scris pe o placa de marmura in urma cu 800 de ani, fiind singurul artefact din lumea araba care dateaza din perioada cruciadelor.

Inscriptia poarta numele Imparatului Roman Frederic al II-lea, iar alaturi de ea este trecuta data: "1229 a intruparii Mantuitorului nostru, Mesia", au declarat arheologii israelieni care au facut descoperirea.

Aceasta placa de marmura a fost gasita undeva langa Tel Aviv, insa nu a fost luata in seama deoarece se credea ca este din vremea Imperiului Otoman. Insa, cand specialistii si-au indreptat atentia asupra ei si au realizat din ce perioada istorica vine - perioada Cruciadelor - si-au dat seama cat de importanta este aceasta marturie scrisa pentru istorie si crestinism.

Inscriptia a fost realizata de insusi Imparatul Frederic, iar acest lucru demonstreaza puternicele legaturi ale lumii arabe cu crestinismul. Cea ma importanta realizare a imparatului, pentru care este insemnat in istorie, a fost preluarea Ierusalimului e la conducatorul egiptean Malik al Kamil, si predarea acestuia cruciatilor.

La moartea sa, imparatul s-a incoronat ca Rege al Ierusalimului, cu toate ca a fost exonerat de Papa Grigorie al IX-lea, scrie haaretz.com.

Sursa: Antena3

FOTO: haaretz.com

FOTO! O rusoaica a tinut un extraterestru in frigider!... FOTO SOC! O rusoaica a tinut in frigider cadavrul unui extraterestru...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x