Antena Căutare

Descoperire uriașă! Marea Piramidă Giza și eroarea unor constructori egipteni

Oamenii de ştiinţă au demonstrat că Marea Piramidă din Giza este uşor deformată, din cauza unei erori a constructorilor, de acum peste 4500 de ani. Specialiştii au aflat că latura vestică a piramidei este mai lungă decât cea estică, iar baza construcţiei nu are o formă peefect pătrată.

Oamenii de ştiinţă au demonstrat că Marea Piramidă din Giza este uşor deformată, din cauza unei erori a constructorilor, de acum peste 4500 de ani. Specialiştii au aflat că latura vestică a piramidei este mai lungă decât cea estică, iar baza construcţiei nu are o formă peefect pătrată.

O echipă formată din specialişti ai Fundaţiei de Cercetare Glen Dash şi ai Asociaţiei de Cercetare a Egiptului Antic au realizat o serie de măsurători complexe, pentru a înţelege cum arăta Marea Piramidă din Giza înainte ca blocurile de construcţie în care era învelită să dispară.

Specialiştii au aflat că, iniţial, construcţia avea la bază între 230,295 şi 230, 373 lungime, însă acum partea estică are între 230,378 şi 230,436 metri lungime, ceea ce înseamnă că cea din urmă este mai lungă decât latura estică cu aproximativ 14,1 centimetri.

"Rezultatele pe care le-am obţinut arată că egiptenii aveau abilităţi remarcabile pentru acea vreme. Noi doar putem specula modul în care ei au poziţionat materialul de construcţie cu atâta precizie, folosind doar instrumentele pe care le aveau la îndemână", menţionează, în continuare, Glen Dash.

Sursa: descopera.ro

Sânzienele. Ce nu ai voie să faci astăzi! Vei fi aspru pedepsit, dacă nu respecți această sărbătoare... O piscină a apărut în centrul Bucureștilor. Camelia Potec oferă un cadou inedit copiilor din Capitală!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x