Antena Căutare

Distribuitorul de săpun care refuză persoanele de culoare!

La un hotel din Statele Unite ale Americii, distribuitoarele de săpun par a avea tendințe rasiste.

La un hotel din Statele Unite ale Americii, distribuitoarele de săpun par a avea tendințe rasiste.

Un oaspete afro-american a simțit asta pe pielea lui (sic!), fiind invitat la o convenție Dragon Con. Ajungând la toaletă, ca orice om obișnuit, doritor să își spele mâinile, a dat peste distribuitoarele respective, furnizate de compania britanică Technical Concepts. A realizat cu stupoare că presupușii senzori nu funcționează pe pielea sa, dar pe a prietenului său cu un pigment mult mai deschis da.

Acesta a capturat experiența într-un filmuleț, care arată întocmai absurditatea unei tehnologii create în teorie pentru a simți mișcarea, nu nuanța pielii, dar care devine inoperabilă din cauza pigmentului. „Eroul” poveștii este T.J. Fitzpatrick, și a spus că nu s-a simțit neapărat jignit, ci intrigat, dar că a putut vedea umorul situației. Nici Atlanta Marriott, nici Technical Concepts nu au răspuns la comentarii.

Potrivit lui Richard Whitney, vicepreședinte al Particle, distribuitoarele de săpun folosesc o tehnologie similară celei infraroșii, adică trasmit o lumină invizibilă de la un LED infraroșu către mâini pentru a o reflecta către senzor. Whitney a prezentat două extreme. Dacă cineva pune o oglindă către senzor, lumina se va reflecta ușor, dar un material întunecat ar fi un fel de kriptonită pentru senzor. Totuși, nu se aplică în totalitate explicația în situația de față, dat fiind faptul că pielea din palme este destul de deschisă la culoare și în cazul negrilor și mulatrilor.

Continuarea pe Playtech.ro.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Metoda imbatabilă de a deschide mașina după ce ai uitat cheile în contact!... Kitsault, orașul fantomă. A funcționat doar 18 luni și a fost abandonat. De 35 de ani se conservă perfect!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x