Antena Căutare

Drama Omayrei Sanchez, fecioara din Armero, sau ziua în care Moartea a venit în prime-time!

30 de ani au trecut de la unul dintre cele mai înfiorătoare episoade văzute de o planetă întreagă. Omayra Sanchez, o fetiță de 13 ani, a fost prinsă în dărâmăturile propriei case și-a dat ultima suflare în fața camerelor de luat vederi

30 de ani au trecut de la unul dintre cele mai înfiorătoare episoade văzute de o planetă întreagă. Omayra Sanchez, o fetiță de 13 ani, a fost prinsă în dărâmăturile propriei case și-a dat ultima suflare în fața camerelor de luat vederi.

Armero, o așezare columbiană ce adăpostește acum câteva zeci de mii de suflete a fost scena unuia dintre cele mai șocante momente din istoria modernă a omenirii. Într-o noapte fatidică de 12 noiembrie 1985 vulcanul Nevado del Ruiz s-a înfoiat din toți rărunchii și a erupt ca niciodată. Lava s-a prăvălit peste tot, iar de furia dezastrului a scăpat cine a putut.

Omayra, o fetiță rămasă în grija bunicului în acea noapte blestemată, a fugit unde a văzut cu ochii, auzind zgomotul morții. Numai că în tot haosul care s-a creat micuța și-a pierdut orientarea și a picat în capcana naturii. A fost prinsă între dărâmăturile propriei case, iar lava a imobilizat-o într-un fel de puț, o groapă de unde nu i-au mai rămas afară decât capul și brațele. Amestecul de lavă, noroi, resturi de lemn s-a solidificat, astfel încât atunci când au sosit echipele de intervenție, Omayra era ca și zidită de la mijloc în jos.

MOARTEA VINE ÎN PRIME-TIME!

Drama copilei de 13 ani a continuat vreme de trei zile, dar nebunia a început în momentul în care cazul a ajuns la urechile presei. Televiziunea columbiană a ajuns la locul dezastrului și au început să filmeze oamenii afectați și în mod special pe Omayra. Tot după ceva timp au ajuns și mai mulți jurnaliști de la posturile de televiziune columbiene, fotografi și mai mulți medici. Toți aceștia nu au putut face altceva decât să o ajute pe fetiță să reziste cu încurajări și cu încercarea de a-I oferi puțin confort, absolut imposibil în situația în care aceasta se afișa. Frank Fournier este fotograful care a surprins-o pe micuța columbiană în această ipostază dramatică și a fotografiat-o inclusiv în momentul în care trecea în neființă. Fotografia sa capturată chiar înaintea morții sale, denumită ulterior “Tragedy of Omayra Sanchez “, a câștigat premiul Pulitzer la categoria fotojurnalism.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Jurnaliști de la o televiziune columbiană s-au strâns în jurul ei și au filmat încontinuu, astfel s-a transmis pentru prima dată moartea unui om în direct. Totuși aceștia nu mai doresc să vorbească despre acest eveniment având o jenă imensă din cauză că au filmat-o pe micuță fără însă a o putea salva. Fetița se plângea mai mult în ultimele ei clipe de faptul că nu a mai apucat să meargă la școală. „Trebuie să mă scoateți de urgență de aici pentru că deja sunt două zile de când nu m-am mai dus la școală și am rămas în urmă cu temele...”, spunea fata. Filmarea care a fost transmisă în direct în întreaga lume o surprindea pe fată într-un moment critic. Era foarte clar că aceasta nu mai putea fi salvată, apa îi ajungea până la bărbie și cu un glas stins aceasta a transmis mamei sale, tatălui și fraților cât de mult îi iubește și își lua chiar rămas bun de la aceștia. Ceea ce avea să urmeze s-a întâmplat. Autoritățile nu au putut interveni în timp util, iar decesul micuței s-a produs din cauza hipotermiei.

Sursa: wikipedia.org

Cât de posesivi și de geloși sunt partenerii dintr-o relație, în funcție de zodie... A fumat timp de 100 de ani și a devenit cea mai longevivă persoană din lume! Medicii au uitat tot ce știau până acum des...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x