Facebook ți-a testat dependența de aplicația de mobil

 

Printr-un experiment care avea toate șansele să nu ajungă vreodată în ochii publicului larg, Facebook a testat obsesia internauților pentru rețeaua socială. 

După ce în urmă cu câțiva ani a ieșit la iveală faptul că Facebook ,,s-a jucat” cu conținutul din Newsfeed-ul vostru pentru a vedea dacă sunteți mai fericiți sau mai triști, acum aflăm de un alt experiment de ordin psihologic.

Publicația online The Information a publicat recent un raport prin care se confirmă faptul că oficialii Facebook și-au sabotat singuri aplicația de Android pentru ca aceasta să nu mai funcționeze pe o perioadă limitată de timp. Gestul a avut loc în anii trecuți și nu se știe sigur dacă a fost un caz izolat sau s-a petrecut de mai multe ori. Ideea de bază este însă aceeași. Compania lui Mark Zuckerberg a vrut să vadă dacă respectivii utilizatori, în contextul în care aplicația de mobil nu mai funcționează, vor renunța la a mai fi activi pe rețeaua socială.

Rezultatul experimentului a fost surprinzător. ,,Oamenii nu au renunțat să mai revină.” O persoană familiară cu proiectul a declarat că erorile din aplicație și faptul că uneori aceasta refuza să mai pornească timp de câteva ore, nu a oprit pasionații de Facebook să acceseze rețeaua. În mare parte, utilizatorii au accesat Facebook prin browserul de mobil pentru a-și lua doza zilnică de socializare, în loc să renunțe măcar pentru o perioadă limitată de timp la această activitate.

Continuarea pe Playtech.ro.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

HOROSCOP

mai multe 

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti