Antena Căutare

Hyperloop One, considerat a fi mijlocul de transport al viitorului: faci 1.000 de kilometri într-o oră în propria capsula

Şeicii din Emiratele Unite vor totul şi vor acum! Au stabilit o mulţime de recorduri mondiale, începând de la cea mai înaltă clădire din lume şi până la cea mai luxoasă cameră de hotel. Nu mai discutăm despre tonele de aur cu care îşi ornează casele, pentru că se ştie că sunt înnebuniţi după acest metal nobil.

Şeicii din Emiratele Unite vor totul şi vor acum! Au stabilit o mulţime de recorduri mondiale, începând de la cea mai înaltă clădire din lume şi până la cea mai luxoasă cameră de hotel. Nu mai discutăm despre tonele de aur cu care îşi ornează casele, pentru că se ştie că sunt înnebuniţi după acest metal nobil.

Acum, însă, vor să depăşească tot ce s-a creat până la această oră în materie de transport. Şi nu orice fel de transport, ci transport în comun. Motiv pentru care, până în anul 2020, între Dubai şi Abu Dhabi - în primă fază - va circula cel mai rapid tren din lume. Unul care este comparabil ca viteză cu un avion de pasageri.

2020 va fi, fără îndoială, un an de referinţă în istoria transporturilor. Şi asta pentru că atunci va fi dat în funcţiune Hyperloop One, cel mai rapid tren din lume. Ce este interesant la acest mijloc de transport este că nu e destinat doar persoanelor, ci şi mărfurilor. Dar mai bine să vă explicăm cum funcţionează.

Pasagerul se duce la gară, la capsula care îi este alocată şi se instalează comod în ea. La ora stabilită, capsula ajunge în trenul propriu-zis. În care încap, potrivit proiectului, doar 4 capsule. Nu contează dacă sunt mărfuri sau bagaje. Imediat ce capsulele sunt încărcate, trenul porneşte prin tunelul său. Deplasarea se face pe o pernă de aer, iar viteza este ameţitoare: 1.000 de kilometri pe oră. Aşa se face că distanţa dintre Abu Dhabi şi Dubai va putea fi parcursă în fix 12 minute.

Ce se întâmplă după ce trenul ajunge la destinaţie? Fiecare capsulă pleacă în drumul ei. Exact cum aţi auzit! Pentru că şi capsulele se deplasează tot pe o pernă de aer şi o pot face, fără probleme, pe asfalt. Aşa că, odată ce aţi ajuns în punctul terminus, nu coborâţi din capsulă. Ea vă va duce acolo unde trebuie, precum un taxi. Aşadar aţi scăpat de două probleme dintr-un foc.

Momentan, nu se poate vorbi despre preţul unui bilet în trenul Hyperloop One. Deocamdată ştim cât va costa construcţia unui kilometru de "tubulatură": 16 milioane de dolari. Probabil vi se pare enorm, dar să ştiţi că este mai ieftin decât un kilometru de şine pentru actualele trenuri de mare viteză, care costă undeva în jur de 50 de milioane de dolari.

În orice caz, şeicii din Emiratele Arabe Unite nu se vor putea mândri foarte mult timp cu noul lor tren. Asta pentru că Finlanda, Statele Unite şi Suedia îşi doresc, de asemenea, măcar un Hyperloop. Practici, suedezii şi-au făcut şi nişte calcule. Distanţa dintre capitala lor şi capitala Finlandei nu ar dura mai mult de o jumătate de oră, iar preţul unui bilet s-a situa pe la 28 de dolari.

Cum stai cu dragostea iarna aceasta? Ce zodii au şansa să-şi găsească marea iubire până de Crăciun... Jacqueline Kennedy a rămas cu sângele președintelui pe ea. ”Nu vreți să schimbați haina?” ”Nu, stau așa. Omenirea să vad...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x