Antena Căutare

Importanta descoperire arheologica in Brazilia

O echipa de paleontologi a anuntat ca un dinte fosilizat, descoperit in anii '90 in jungla amazoniana, in nordul Braziliei, apartine unui elefant, fapt ce demonstreaza prezenta pahidermelor in America de Sud in urma cu 45.000 de ani, informeaza AFP care citeaza presa braziliana

"Doar elefantii si capibara (cele mai mari rozatoare din lume) au dinti cu o astfel de structura laminara, insa dinti de capibara nu cresc mai mult de 5 centimetri, iar dintele fosilizat descoperit de noi are 12 centimetri", explica paleontologul Mario Cozzuol.

"Stiam ca elefantii au populat America Centrala pana in Costa Rica, insa nu banuiam ca ar fi coborat si mai la sud", a mai adaugat cercetatorul de la Universitatea federala din Minas Gerais (sud-est).

Aceasta fosila a unui dinte molar a fost descoperita la inceputul anilor '90 de catre un cautator de metale pretioase. El a donat molarul Universitatii federale din Rondonia (nord), insa abia recent a fost identificat animalul de la care provine, prin studiul structurii laminare a dintelui.

Sursa: jurnalul.ro

Idei de primar: a blocat drumul cu un lant si cere taxa de intrare... VIDEO! Parasailing cu magarusul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x