Antena Căutare

La Vatican s-a deschis o expozitie de papamobile

Cele mai impresionante mijloace de transport ale papalitatii au fost expuse intr-un muzeu din Vatican. Trasuri din secolul XIX, dar si masini moderne folosite de Suveranii Pontif pot fi admirate aici.

Prima masina construita pentru un Papa a intrat pe portile Vaticanului la inceputul secolului XX, insa acesta a refuzat sa o foloseasca, pe motiv ca era prea zgomotoasa. Una dintre masinile extravagante din cadrul expozitiei este Berlina di Gran Gala, construita in 1826 pentru Papa Leo al XII-lea. Autovehiculul este practic un tron mobil si are numeroase accesorii placate cu aur. Desi nu ducea lipsa de ornamente, papa Gregore al XVI-lea, a adaugat, in 1841, cativa ingeri aurii, dar si doua statuete.

„Este un moment de reflectie pentru noi, dar si pentru vizitatori, intrucat misiunea muzeului, muzeului Papei, este de a face oamenii sa se gandeasca la toate aspectele acestei culturi, antropologii, religii”, a declarat Sandro Barbagallo, custodele expozitiei.

Colectia de masini din proprietatea papalitatii s-a marit considerabil de-a lungul timpului. Dintre autovehiculele din garajul Papei face parte si un Mercedes Benz 300, folosit de Papa Pius al XII-lea in anii 30.

Ce a simtit Felix Baumgartner cand a sarit de la 39.000 de metri altitudine... Un jurnal inedit pentru povestile tale!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x