Antena Căutare

Mama a crezut că fetița are o simplă răceală, dar nu știa că viața ei e în pericol. Medicii i-au pus un diagnostic neașteptat

Când femeia a văzut că fetița ei de 5 ani a început să se simtă rău, aceasta a crezut că este vorba doar despre o simplă răceală. Când a ajuns la spital, medicii au pus copilului un diagnostic crunt.

Tanya Dawson si fiica ei Galerie
Când a ajuns la spital cu fetița, medicii i-au dat un diagnostic crunt fetiței | thesun.co.uk/MEN Media

Mama a observat că fetița ei a început să se simtă rău, însă nu și-a făcut din prima griji, căci a considerat că este vorba doar despre o simplă răceală. Totuși, nu a durat mult și a fost nevoie să meargă la spital cu copila. Acolo, medicii i-au pus un diagnostic crunt.

O fetiță de 5 ani a început să se simtă rău și mama a crezut că e răcită, dar medicii i-au dat un diagnostic crunt

Aceasta este dureroasa întâmplare prin care a trecut o femeie pe nume Tanya Dawson din Marea Britanie. Era o zi ca oricare alta atunci când fetița ei în vârstă de doar 5 ani a început să facă febră și să se simtă rău. Iniția, britanica a crezut că este vorba doar despre o simplă răceală, mai ales că s-a întâmplat în sezonul rece. Totuși, nu a durat mult și copila a început să se simtă din ce în ce mai rău.

Citește și: Un bărbat se simțea rău și a sunat la Urgențe. I s-a spus că are indigestie, dar la spital medicii i-au dat un diagnostic crunt

Mama din Scunthorpe, Lincolnshire, și-a dat seama că s-a înșelat și că situația este una cât se poate de serioasă. Și-a amintit că în Marea Britanie există tot mai multe cazuri de infectări cu streptococ A, așa că, fără să mai stea pe gânduri, femeia în vârstă de 22 de ani și-a luat copilul și l-a dus imediat la spital.

Fetița a început să aibă dificultăți tot mai mari la înghițit apă sau alimente. Apoi, într-un timp extrem de scurt, aceasta n-a mai putut nici măcar să-și înghită propria salivă sau să își ridice capul de pe pernă.

Acesta a fost momentul în care Tanya Dawson a conștientizat faptul că nu este vorba despre o simplă răceală, ci despre ceva mult mai grav. Fără să mai stea pe gânduri, a luat copila și a dus-o la spital. Medicii i-au spus că are amigdalită și i-au dat un tratament, însă acesta nu a avut efectul așteptat. La un moment dat, în timpul nopții, mama și-a dat seama că cea mică are probleme de respirație, așa că a dus-o la spital, de urgență. Abia atunci medicii i-au spus mamei diagnosticul bun: copila avea infecție cu streptococ A.

Din fericire, micuța a primit imediat tratamentul de care avea nevoie pentru a se face bine și pentru a evita posibile complicații.

„Mi-e teamă să mă gândesc ce s-ar fi putut întâmpla dacă nu o duceam la spital cât mai repede cu putință”, a spus femeia, potrivit celor de la thesun.co.uk.

Aceasta a făcut publică întâmplarea pentru a trage un semnal de alarmă și pentru a îndemna părinții să acționeze cât mai rapid atunci când copilul prezintă riscul unei infecții cu streptococ A.

Rugăciunea pe care e bine să o rostești astăzi, de Sfântul Spiridon. Ce nu trebuie să faci în ziua sfântă... Un român, ținta glumelor pe internet, după ce și-a montat lift la casă. Imaginile cu găselnița acestuia au ajuns virale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x