Antena Căutare

Nu face această greșeală. Ce flori nu este bine să oferi și de ce, mai ales de Ziua Îndrăgostiților

Mai este foarte puțin până la Ziua Îndrăgostiților, astfel că ar fi bine să știi ce flori nu trebuie să dăruiești niciodată. Cei mai mulți nu sesizează că fac o greșeală.

mâini care leagă un buchet de flori pe o masă de lemn Galerie
În funcție de simbolistica lor, unele flori este mai bine să nu fie oferite cadou | Shutterstock

Odată cu apropierea sărbătorii de Valentine's Day, dar și Dragobetele, florile sunt din ce în ce mai populare. Însă este bine de știut că nu toate florile se oferă în dar.

Deși pare contraintuitiv ca o floare să nu fie cadoul perfect, potrivit unei surse, sunt câteva care nu ar trebui să se regăsească niciodată în buchetul oferit persoanei iubite.

Citește și: Cele mai frumoase cadouri de oferit de Valentine's Day în 2024. Ce să-i dăruiești persoanei iubite pentru a-i arată că o iubești

Nu face această greșeală. Ce flori nu este bine să oferi și de ce, mai ales de Ziua Îndrăgostiților

În luna iubirii, florăriile sunt luate cu asalt. De la cei mai tineri, până la cei mai în vârstă vor să-și exprime iubirea pentru ființa iubită dăruind un buchet de flori.

Cu toate acestea, deși toate florile sunt frumoase, ele simbolizează diferite lucruri. Totodată parfumul unora nu este tolerat de toate persoanele, fiind potrivit să se țină cont de preferințele acestora. Astfel că, este bine ca unele să nu se regăsească în buchetele oferite în dar.

Citește și: Singuri de Valentine's Day. Ce zodii riscă să se despartă și să petreacă Ziua Îndrăgostiților fără parteneri

Printre florile pe care nu este bine să fie oferite este crinul alb - bineînțeles, asta în cazul în care nu este chiar floarea preferată a persoanei în cauză. Deși printre motive se află parfumul puternic și prețul piperat, cel mai important este că această floare este simbolul doliului.

Crinul alb este cunoscut în diferite medii și sub numele de crinul mormântului sau crinul de cimitir. De asemenea, este deseori utilizat la realizarea coroanelor mortuare. Astfel că, este mai bine să nu fie oferit în dar cu ocazia unei sărbători a iubirii.

Citește și: Cele mai potrivite comedii romantice, în funcție de zodie. Ce să vezi împreună cu partenerul

O altă floare care este bine să nu fie oferită cadou este iasomia galbenă. Aceasta este cunoscută și ca iasomia japoneză, fiind o floare cățărătoare delicată, care înfrumusețează diverse spații exterioare. Aceasta împânzește rapid locul, ajungând chiar și la lungimea de 3 metri. Petalele sale duble, cât și galbenul aprins atrag privirea imediat.

Citește și: Ce a făcut un bărbat din Gorj pentru a-și impresiona iubita de Valentine's Day. Imaginile au ajuns virale VIDEO

Deși în cultura chineză este un simbol al bucuriei, fiind asociată cu prosperitatea și norocul, unele voci consideră că nu ar trebui oferită în dar atât din superstiția că ți-ai oferi propriul noroc, cât și din cauza mirosului puternic, care poate duce la stări de sevraj. Potrivit unei surse, în cultura chineză, floarea de iasomie galbenă se folosea pentru tratarea depresiei și durerilor de cap.

Pe lista florilor care nu ar trebui oferite intră și trandafirii galbeni. Aceștia simbolizează gelozia și este de preferat să se aleagă o altă culoare, precum roșul, care simbolizează pasiunea.

Citește și: Cât costă o cină romantică în oraş de Valentine’s Day. Rezervările s-au epuizat deja, iar prețurile nu sunt piperate deloc

Cadourile și florile oferite în dar trebuie să reflecte personalitatea și preferințele celor care le primesc. Astfel că, în ciuda superstițiilor și simbolisticii acestor flori, ele pot fi oferite dacă se numără printre preferatele persoanei căreia îi sunt oferite.

O italiancă a înșelat statul timp de cinci ani. Cine i-a fost complice și cum a obținut peste 100.000 de euro fără să mu... „Merdé!” Franceza nu mai este cea mai sexy limbă din lume. Care i-a luat locul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x