Antena Căutare

O EROINĂ! Povestea impresionată a micuţei refugiate care s-a salvat de la moarte prin înot. Acum participă la Jocurile Olimpice de la Rio!

Are 18 de ani şi o poveste de viaţă care ar inspira pe oricine! În urmă cu doar câteva luni, înota în apele mării pentru a se salva, iar tânăra refugiată din Siria a ajuns în Germania şi speră să califice ţara adoptivă la Jocurile Olimpice de la Rio.

O EROINĂ! Povestea impresionată a micuţei refugiate care s-a salvat de la moarte prin înot. Acum participă la Jocurile Olimpice de la Rio! Galerie
Yusra | mashable.com

Are 18 de ani şi o poveste de viaţă care ar inspira pe oricine! În urmă cu doar câteva luni, înota în apele mării pentru a se salva, iar tânăra refugiată din Siria a ajuns în Germania şi speră să califice ţara adoptivă la Jocurile Olimpice de la Rio.

A fugit din Damasc anul trecut, împreună cu familia ei. Yusra Mardini era pe atunci minoră şi a încercat să se salveze din ţara în care zilnic mor oameni nevinovaţi, Siria.

A demonstrat că orice obstacol poate fi depăşit

Yusra se temea pentru viaţa ei. Împreună cu familia a fugit în 2015 din Damasc. Barca în care se aflau a început să se umple cu apă, aşa că Yusra a înotat ore în şir pentru a ajunge la mal. Destinaţia? Insula Lesbos din Grecia. La un moment dat, motorul bărcii s-a oprit. Din cei 20 de imigranţi care se aflau în barcă, doar trei ştiau să înoate. Yusra şi încă doi refugiaţi au sărit în apă şi au împins barca la mal. Părinţii şi sora ei nu ştiau să înoate, dar au supravieţuit datorită micuţei înotătoare, o adevărată eroină!

Ore întregi în apele învolburate şi 25 de zile de periplu

Călătoria abia începuse. Yusra a trăit pe pielea ei ceea ce au experimentat zeci de mii de refugiaţi sirieni: nimeni nu îi voia! 25 de zile de mărşăluit printr-un lan de porumb, chiar a fost arestată de poliţia sârbă. Acum se află în Germania, împreună cu familia sa.

Ţara adoptivă a încurajat-o să continue înotul şi să creadă în visul ei! Adolescenţă, care timp de zece ani a practicat acest sport în Siria, vrea să facă parte din echipa de refugiaţi, care să participe la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro. Comitetul Executiv al Comitetului Internaţional Olimpic a creat, la începutul lunii martie, această echipa formată exclusiv din imigranţi. Acum, 43 de refugiaţi se lupta pentru un loc în echipă.

Frumoasa Yusra e încrezătoare în şansele ei.

"Vreau să arăt tuturor că este greu să-ţi îndeplineşti un vis, dar greu nu este sinonim cu imposibil. Dacă nu reuşesc acum, probabil voi fi tristă. Dar nu voi arată asta. Voi încerca din nou şi din nou, până când voi reuşi", le-a povestit tânără.

Aşa afli dacă ai probleme cu VEDEREA! Testul care te dă de gol. Găseşte "C"-ul printre literele "O"!... Un copil sărac lipit, cercetător renumit la NASA. Povestea IMPRESIONANTĂ a românului nostru...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x