Antena Căutare

O familie de mexicani traieste de 30 de ani intr-o pestera din mijlocul unui desert

In timp ce tot mai multi oameni parasesc mediul rural in favoarea marilor orase, o familie din Mexic este hotarata sa nu isi abandoneze casa, chiar daca acoperisul acesteia este o stanca gigant. Doi soti si fiul lor cel mic traiesc in continuarea in casa improvizata in pestera.

In ultimii 30 de ani, Benito Hernandez si sotia sa au trait intr-o locuinta improvizata, ce are drept acoperis o stanca de 40 de metri in diametru. Cei doi traiesc in pustiu, in desertul Coahuila, la 80 de kilometri de granita cu Texasul.

“Aveam opt ani cand am inceput sa vin aici, la campurile de Candelilla si mi-a placut”, spune Benito Hernandez, proprietarul casei.

Atat de mult i-a placut lui Benito peisajul incat a mers zi de zi in mijlocul pustietatii pentru a putea deveni proprietarul de drept al terenului: “A trebuit sa tot vin aici pentru ca, in zonele acestea, terenurile sunt castigate prin revendicare”. Barbatul a reusit sa castige terenul, dupa aproape doua decenii.

In fiecare zi, Benito si sotia sa ingrijesc culturile de Candelilla, o planta din care se extrage o substanta, folosita mai ales in industria cosmetica. Acesta este singura modalitate de a supravietui in pustiu: “Este foarte frig aici si ne luptam sa facem rost de alimente. Trebuie sa muncim din greu pe campurile de Candelilla. Acesta este singura slujba pe care o avem”, .

In timp ce alti pustnici paraseau desertul in favoarea comunitatilor urbane, Benito si sotia sa au hotarat sa nu isi paraseasca locuinta, unde si-au crescut cei sapte copii. Dintre acestia, sase s-au casatorit deja si au parasit casa parinteasca. Doar mezinul a ramas in grija parintilor.

Observator Special: Cat de aproape sunt cercetatorii britanici de inventarea unei pelerine a invizibilitatii... Doua bauturi asemenatoare, dar atat de diferite. Vezi AICI care sunt deosebirile dintre Pepsi si Cola...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x