Antena Căutare

O focă a eșuat pe o plajă din Noua Zeelandă și a atras sute de oameni care au venit să o fotografieze

O focă din specia Hydrurga leptonyx a eșuat pe o plajă din Noua Zeelandă, iar acest lucru a atras o mulțime de oameni curioși care au venit să o fotografieze.

leopardul de mare Galerie
O focă din specia Hydrurga leptonyx a eșuat pe o plajă din Noua Zeelandă, iar acest lucru a atras o mulțime de oameni curioși care au venit să o fotografieze. | Profimedia

Această creatură marina rară trăiește în ținutele înghețate ale Antarcticii. Cu toate acestea, unii pui de focă din această specie ajung să eșueze iarna în Noua Zeelandă.

Foca leopard sau leopardul de mare este a treia specie de focă, după mărime, din lume. Această specie este protejată prin lege, prin Actul de Protecție a Mamiferelor Marine, act aprobat în 1978.

Citește și: Wendy Armstrong și-a fotografiat bebelușul lângă o pisică de mare, iar poza este virală. Motivul pentru care s-a întâmplat asta

Pe plaja pe care a eșuat Leopardul de mare s-au strâns foarte mulți turiști și localnici, care mai de care mai curioși să afle ce s-a întâmplat cu animalul. S-a dovedit că mamiferul era încă viu, dar din cauza gabaritului său, nu reușea să se reîntoarcă în apă.

Leopardul de mare nu se descurcă prea bine la deplasarea pe uscat. Astfel, mai mulți localnici s-au aventurat să se apropie de creatura marină pentru a o fotografia.

În unele dintre pozele surprinse de localnici, Leopardul de mare arată precum o creatură foarte ciudată, din cauza caracteristicilor fizice. Tocmai de aceea, mulți au fost surprinși, neștiind despre ce animal este vorba.

Tot ce trebuie să știi despre Leopardul de mare

Această specie de focă este numită Leopardul de mare datorită modelului de pe blana sa care se aseamănă cu cel al unui leopard. Are capul asemănător cu cel al unui șarpe, canini lungi și fălci extrem de puternice. Deși la prima vedere mamiferul marin poate fi considerat simpatic, este extrem de periculos pentru că e unul dintre cei mai de seamă prădători din lume.

Leopardul de mare este singura specie de focă ce se hrănește cu alte foci. Din alimentația acestui animal uriaș face parte krill-ul, o specie de crustacea, ca masă principală, dar mănâncă și alte vietăți marine.

Citește și: Manpreet Singh are 26 de ani, dar corpul unui bebeluș. Ce ar putea cauza condiția neobișnuită a tânărului

Această focă nu înoată ca toate celelalte foci, propulsându-se pe membrele inferioare, dar își folosește mai mult înotătoarele din față. Prin urmare, Leopardul de mare ajunge să aibă o viteză impresionantă în apă, în timp ce pe uscat abia se poate mișca, potrivit Animale.Club.

Leopardul de mare este unul dintre cei mai agili prădători marini, dar și acesta se teme la rândul său de un dușman de temut, și anume, balenele ucigașe.

Această specie de focă trăiește în apele înghețate ale Antarcticii și vânează adesea și pinguini. Greutatea unui astfel de mamifer marin poate atinge chiar și 500 kilograme.

Gestul disperat făcut de un bărbat infidel pentru a fi iertat. Cum încearcă să o ”mituiască” pe iubită... Cum arată acum Carli Henrotay, tânăra care se transformă în piatră. Suferă de o boală foarte rară...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x