Antena Căutare

O mama a 16 copii din Anglia sustine ca statul ii da prea multi bani

O femeie din Marea Britanie, mama a 16 copii si insarcinata cu al 17-lea , recunoaste ca statul englez ii acorda prea multe beneficii si ajutoare, relateaza The Sun.

Femeia in varsta de 45 de ani a nascut copiii cu 5 barbati diferiti si a fost mamica pentru aproape un sfert din viata. Acum a ajuns la al 6-lea barbat, iar cel de-al 17-lea copil este deja pe drum.

Aceasta nu plateste chirie si locuieste intr-o casa in valoare de 135.000 de lire. Primeste in jur de 600 de lire pe saptamana in bani , beneficii si ajutoare pentru cresterea copiilor, plus pensie alimentara de la unul din fostii soti, bani ce nu afecteaza in nici un fel ajutorul primit de la stat.

Mama cu norma intreaga nu a lucrat aproape nici o zi din viata ei. Femeia sustine ca o sa mearga la lucru cand copiii sai vor fi destul de mari, insa deocamdata statul englez ar avea mai mult de plata ca sa ii dea copiii in grija asistentei sociale decat sa o tina acasa.

Femeia nu regreta in nici un fel situatia in care se afla si recunoaste ca a fost alegerea ei sa aiba toti acesti copii. Nu a vrut sa avorteze niciodata si considera ca alte familii sunt ghinioniste pentru ca abia reusesc sa aiba un copil.

In Romania, incepand cu 2011, mamicile mai au drept la indemnizatia de crestere a copilului doar pentru un an, fata de 2 ani, cum era prevazut de lege pana acum.

Valoarea indemnizatiei variaza intre 600 si 3400 de lei, in functie de venituri, reprezentand 75% din media veniturilor salariale nete de pe ultimele 12 luni.

Din al doilea an concediul este neplatit. Statul roman ofera in schimb o prima de 500 de lei pentru mamele care decid sa renunte la acest concediu si sa se intoarca la munca dupa primul an.

Sursa: Antena3

Foto: shop2ndchances.com

Expeditie umanitara romaneasca in Nepal... Ham, primul cimpanzeu care a ajuns in spatiu!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x