Antena Căutare

O soprana din Statele Unite a revenit pe scena dupa doua transplanturi de plamani

Charity Tilleman-Dick a cantat pe cele mai cunoscute scene din Statele Unite si Europa. In 2004, soprana americana a fost diagnosticata cu o boala rara de plamani, hipertensiune pulmonara. A trecut printr-un transplant de plamani, dar si-a recuperat sanatate pentru scurt timp, caci a avut nevoie de inca o interventie chirurgicala.

Timp de cinci ani, Charity a tinut boala sub control cu ajutorul unui tratament medical, dar, in timp, plamanii ei au cedat. Tanara a ajuns in spital, dar nu a crezut ca are nevoie de un transplant de plamani pana ce doctorul ei nu i-a spus ca, fara interventia chirurgicala, urmeaza sa moara.

Primul transplant a durat 13 ore si jumatate. Recuperarea a fost si mai dificla. A stat in coma timp de o luna si a avut nevoie de alte cateva luni pentru a-si revina complet dupa operatie.

A revenit pe scena, insa bucuria nu a durat mult pentru ca plamanii i-au cedat din nou. Medicii i-au spus ca este foarte dificl sa mai gaseasca un donator, dar Charity a avut foarte mult noroc. A trecut si prin al doilea transplant si s-a intors la marea ei dragoste, muzica.

Potrivit CNN, la cateva luni dupa cel de-al doilea transplant, soprana a cantat pentru medicii care au operat-o si pentru alti oameni care au trecut printr-un transplant.

Foto: CNN

Tabloul “Catrina” al lui Tonitza a fost adjudecat pentru 142.000 euro... Vaticanul ar putea limita accesul in Capela Sixtina ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x