Antena Căutare

Observi ceva ciudat la pictura asta? Cum a fost posibil ca un smartphone să apară într-o imagine creată în 1937!

iPhone are 10 ani, dar asta nu-l oprește să creeze câteva virale din când în când, mai ales dacă este „văzut” în picturi vechi, cum s-a întâmplat și de curând

iPhone are 10 ani, dar asta nu-l oprește să creeze câteva virale din când în când, mai ales dacă este „văzut” în picturi vechi, cum s-a întâmplat și de curând.

Tabloul „Mr. Pynchon and the Settling of Springfield” trăiește o perioadă de glorie în aceste zile. În el apare un indian, care pare că ține în mână un telefon, ba chiar îl folosește ca atare. Acțiunea din pictură e bazată pe evenimente reale din 1630. Prezintă întâlnirea dintre membrii a două triburi importante din New England, Pocumtuc și Nipmuc, și coloniști englezi.

Chiar dacă englezii veneau din Europa, un continent ceva mai bine dezvoltat, sigur nu aveau iPhone și telefoane inteligente. Iar pictorul, italianul Umberto Romano, a murit în 1982 și n-a zis nimic de vreun indiciu ascuns în tabloul său. De fapt, tot „misterul” a pornit de la Daniel Crown, scriitor și istoric din New York, care a scris în 2015 un eseu despre bărbatul îmbrăcat în roz din centrul picturii.

Tot el are și un răspuns cu privire la „telefonul” din mâna amerindianului: e o oglindă, cel mai probabil. „Americanii erau obsedați de stereotipul sălbaticului nobil. Probabil că Romano a încercat să surprindă introducerea modernității într-o comunitate atehnologică, vrăjită instant de obiecte strălucitoare”, a detaliat Crown. E deja cunoscut că de la mărgele la uneltele ceva mai dezvoltate ale europenilor, nativii erau fascinați de ce aduceau coloniștii cu ei.

Află mai multe despre misterul bărbatului care avea un „iPhone” acum zeci de ani.

De zece ani, nu a mai rostit cuvântul „mamă” și nu a avut ocazia să o plângă pe cea care i-a dat viață, la mormânt. Cum ... Testul care face furori printre internauţi! Pare simplu la prima vedere… Tu poţi să găseşti numărul 425 din imagine?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x