Antena Căutare

Fenomen ASTRONOMIC! Perseidele, vizibile in luna august

Perseidele, unul dintre cele mai numeroase si faimoase roiuri de meteori, isi vor face aparitia pe cer in luna august. Punctul maxim al vizibilitatii va fi atins in noaptea dintre 11si 12 august.

Perseidele sunt vizibile in fiecare an, in luna august. Anul acesta, meteorii vor putea fi observati in noaptea dintre 11-12 si 12-13 august.

Potrivit Observatorului Amiral Vasile Urseanu, din Bucuresti, in cadrul curentilor de meteori dara luminoasa de pe cer este lasata de o particula de sub 1 mm diametru care arde in atmosfera Pamantului, la frecarea cu aerul. Pentru o fractiune de secunda se poate observa acest fenomen, denumit de astronomi "meteor".

Toate aceste particule de praf vin de la cometa Swift-Tuttle, care, trecand pe langa Soare, sublimeaza si praful cosmic prins in nucleul inghetat este eliberat in spatiu.

Maximul curentului va fi inregistrat pe 12 august, in jurul orei 16.00. Insa, cum in Romania este zi, cei interesati pot sa-i observe in noaptea de dinainte.

Cea mai buna perioada de urmarire este dupa miezul noptii pana dimineata.

"Ploaia de stele" va oferi un spectacol uluitor. Specialistii spun ca pot fi observati in jur de 100 de meteori pe ora. Insa, pentru o vizibilitate cat mai buna, este recomandat sa se aleaga un loc lipsit de lumini artificiale, de preferat la marginea oraselor.

FOTO: worldcorrespondents.com

Nimeni nu a auzit de el, desi e cel mai bogat om din Europa!... In judetul Cluj este singurul muzeu din tara dedicat bivolilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x