Punem pariu că nu aveai habar? La ce foloseşte, de fapt, GAURA de la capătul RIGLEI

 

Cu siguranţă ai folosit liniarul sau rigla atunci când erai la şcoală, poate unii o mai folosesc şi acum, însă puţini ştiu la ce foloseşte gaură de la capătul acesteia.


Răspunsul este destul de simplu, iar gaură de la capătul liniei are o utilitate şi nu este doar decorativă. Această se foloseşte la desenarea dreptelor între două puncte, uşurând astfel muncă celor care vor să facă o linie perfectă. Însă nu este singură utilitate. Gaură liniei mai are şi rolul de agăţătoare, astfel încât să o găseşti mereu şi să nu o cauţi minute în şir.
Rigla, numită şi linie, este un instrument folosit în geometrie, desen tehnic şi inginerie sau construcţii pentru a măsură distanţe (de obicei scurte) şi/sau pentru a desena linii drepte. Riglele erau făcute din fildeş şi erau folosite în civilizaţia din Valea Indului încă dinainte de anul 1500 i.Hr. Excavaţii la Lothal au scos la lumina o astfel de rigla cu o gradaţie de mai mică de o saisprezecime de tol (mai puţin de 2 milimetri).


La o rigla, gradaţiile încep de la sfârşit, adesea se găseşte un spaţiu liber între capătul riglei şi prima gradaţie. Riglele au fost făcute din lemn într-o largă varietate de mărimi. Metalul este folosit pentru rigle mai durabile, uneori colţuri metalice sunt folosite pentru o durabiliate mai mare atunci când rigla e folosită mai mult pentru trasarea liniilor drepte decât pentru măsurarea distanţelor 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

HOROSCOP

mai multe 

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti