Antena Căutare

Rebecca Ana-Maria, un nume norocos. Ce semnificație au prenumele alese de Andreea Tonciu pentru fetița ei

A avea un copil este unul dintre cele mai frumoase evenimente din lume, dar este, de asemenea, un moment în care se iau decizii importante. Una dintre acestea constă în alegerea unui nume potrivit pentru bebeluș, cu atât mai mult cu cât copilul tău va purta prenumele pe care îl alegi pentru tot restul vieții.

A avea un copil este unul dintre cele mai frumoase evenimente din lume, dar este, de asemenea, un moment în care se iau decizii importante. Una dintre acestea constă în alegerea unui nume potrivit pentru bebeluș, cu atât mai mult cu cât copilul tău va purta prenumele pe care îl alegi pentru tot restul vieții.

Andreea Tonciu trăiește clipe minunate de când a devenit mămică! Frumoasa vedetă a născut miercuri dimineața o fetiță de nota zece, pe care a numit-o Rebecca Ana-Maria. Ce semnificație au aceste prenume și cum îi vor influența destinul?

Am consultat un dicționar onomastic pentru a afla!

Rebecca - înseamnă în ebraică “splendoare”. Cele care poartă acest nume sunt cele mai seducătoare și știu cum să îi farmece pe cei din jur. Sunt active, sunt autoritare și independente.

Ana - reproduce un vechi nume ebraic-Hannah, purtat de mai multe personaje biblice, care înseamnă "a avea milă, a binevoi". Deosebit de interesantă este apariția numelui Ana în diferite credințe, obiceiuri sau creații populare românești. În descântece, de exemplu, Ana este prima dintre cele nouă zâne invocate să-i ajute pe bolnavi. Hașdeu sugera legătură dintre "Zâna Ana" și zeița Anna Perenna, veche divinitate italica identificată mai târziu cu soră Didonei.
Ana este unul dintre cele mai frumoase și răspândite prenume de fete de pe teritoriul României.

Maria – provine din grecescul Mariam, nume care înseamnă “copil dorit”. Semnificația este una dublă, întrucât există persoane care susțin că Maria înseamnă “revoltă” sau “multă amăraciune”. De cealaltă parte, se crede că numele își are originea în Egipt și că, cel mai probabil, înseamnă “mult iubit”. Personaje importante din Biblie poartă numele de Maria, printre care cel mai important este Fecioara Maria, mama lui Iisus Hristos.

Cine vor fi nașii micuței Rebecca, fetița Andreei Tonciu. Nașa a fost lângă vedetă în momentul nașterii!... Imagini fascinante! Timp de zece ani, un bărbat a strâns alfabetul din natură: Pietre de la A la Z! Le-a pus, apoi, într...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x