Antena Căutare

De la femeia de carieră, la sirianca refugiată! O mamă și-a luat copiii din calea morții: "Aveam apă doar pentru a umezi buzele celor mici"

Ce anume poate determina o femeie să plece din casa ei, să plece din țara ei, având alături doi copii mici și unul pe drum?

De la femeia de carieră, la sirianca refugiată! O mamă și-a luat copiii din calea morții: "Aveam apă doar pentru a umezi buzele celor mici"
Aysha, finalul călătoriei | Georgios Makkas

Ce anume poate determina o femeie să plece din casa ei, să plece din țara ei, având alături doi copii mici și unul pe drum?

Răspunsul la această întrebare nu îl poate oferi nimeni. Corinne Redfern a călătorit alături de Aysha, o femeie plecată din Siria, însărcinată, și cei doi copii mici ai săi pentru a afla de ce aceasta a părăsit Siria și ce ar putea să-i rezerve viitorul ei și celor mici.

Corrine a publicat pe blogul revistei Marie Claire povestea spusă chiar de Aysha. O reală recție de viață...

Aysha nu vrea să se simtă ca o refugiată și își dorește, mai mult ca niciodată să o ia de la zero. Își dorește să trăiască frumos și să se inspire din amintirile celor 34 de ani de viață de până acum. A studiat psihologia, a cunoscut dragostea, s-a căsătorit, a dat naștere a doi copii frumoși și se pregătește să-l întâlnească pe cel de-al treilea. Aveau o casă frumoasă, cu tavan înalt și își petreceau timpul liber cinând în oraș, ascultând muzică. O viață normală.

Aysha, alături de cei doi copii

La început nu s-au speriat de violențele apărute la doi pași de ei. Sunt sirieni și nu și-au pus vreodată problema să plece din țara lor. Cu greu au conștientizat că e război în toată regula. Care a fost momentul când a decis că trebuie să plece? Ei bine, atunci când a aflat că e însărcinată pentru a treia oară. A vrut să poată să-și aducă pe lume copilul în siguranță. Nu printre bombe, gloanțe și praf...

Certificatele de naștere, o pungă cu medicamente și un rând de haine pentru copii. La drum!

Aici a început totul. A laminat certificatele de naștere, a împachetat câteva schimburi pentru cei mici și o pungă cu medicamente. A plecat la drum. A ajuns la mâna contrabandiștilor. Atunci când a auzit că unul dintre ei este dispus să ofere trei locuri, contra sumei de 1500 de lire, și-a spus că e momentul mult așteptat. A urcat în spatele microbuzului, a mers ore în șir, apa i se termina și a păstrat-o pentru a uda buzele copiilor.

A mers kilometri întregi pe jos, pentru a salva viitorul copiilor săi

1500 de mile a străbătut, echivalentul a aproximativ 2500 de kilometri, din Siria până în Germania. A rătăcit prin păduri, a mers prin gunoaie, a luat trenul care s-a oprit la Salzburg, acolo unde, cetățenii care nu aparțineau Uniunii Europene nu puteau trece. Și-a găsit norocul într-un șofer de taxi arab care i-a spus că poate ajunge în Germania pe jos... Au străbătut munții!

Traseul străbătut de Aysha, cu destinație finală Germania

Dar nimic n-a mai contat în momentul în care a văzut scris, mare, în fața ochilor: Bundesrepublik Deutschland (n.r. - Germania). Stop. Un nou început i s-a arătat.

Credit foto: Georgios Makkas

Români, fiți mândri! Clopotele tuturor bisericilor catolice din lume bat, în fiecare zi, la 12.00, pentru IANCU DE HUNED... Și personalitățile istorice aveau tatuaje! Pe listă se află regina Victoria, câțiva președinți americani și țarul Rusiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x