Antena Căutare

Români de care suntem mândri! Clujeanca Daniela Rus se află în topul Forbes, al celor mai strălucite minţi din lume

O româncă se află pe lista celor mai importante cercetătoare din domeniul inteligenţei artificiale, listă publicată de revista Forbes.

O româncă se află pe lista celor mai importante cercetătoare din domeniul inteligenţei artificiale, listă publicată de revista Forbes.

Daniela Rus este prima femeie desemnată la conducerea Laboratorului de Ştiinţa Computerelor şi Inteligenţă Artificială de la prestigiosul Institut de Tehnologie din Massachusetts.

După ce a absolvit liceul la Cluj, Daniela Rus a continuat studiile în Statele Unite, unde a emigrat cu familia în anii '80. Şi-a dat doctoratul la 30 de ani şi a început cariera academică la colegiul Dartmouth, unde a întemeiat un laborator de robotică. De aici a trecut la celebrul institut din Massachusetts cunoscut sub sigla MIT.

Românca a condus nenumărate proiecte inovatoare dar este renumită mai ales în domeniul roboţilor "auto-configuraţi", care îşi pot modifica structura pentru a se adapta unor condiţii variate de mediu.

Citește mai mult pe Observator.tv!

Caz extrem de rar! Cinci pui de tigru siberian au venit pe lume în China... N-a urcat în ring, dar Lucian Bute a avut cele mai mari emoţii din viaţa lui. Şi-a botezat fetiţa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x