Antena Căutare

Sfântul Nectarie, vindecătorul de cancer, este prăznuit pe 9 noiembrie. Rugăciunea despre care se spune că face minuni

Sfântul Ierarh Nectarie din Eghina este prăznuit în fiecare an, pe data de 9 noiembrie.

imagine-sfantul-nectarie
Sfântul Nectarie, vindecătorul de cancer, este prăznuit pe 9 noiembrie. Rugăciunea despre care se spune că face minuni | Profimedia

Credincioșii știu faptul că Sfântul Nectarie a adus alinare, vindecare și a făcut miracole, atât în timpul vieții sale, cât și după moartea sa.

Citește și: Rugăciune pentru sporul casei. Rostește-o pentru binele familiei tale!

Sfântul Nectarie este prăznuit în fiecare an, pe data de 9 noiembrie

Sfântul Ierarh Nectarie din Eghina este iubit de către credincioși datorită miracolelor pe care le-a făcut încă din timpul vieții, dar și după moartea sa, astfel că în calendarul ortodox apare sub denumirea de Sfântul Nectarie Taumaturgul, care înseamnă „Vindecătorul”, notează Creștinortodox.ro.

Credincioșii spun că Sfântul Nectarie le alină durerea celor bolnavi de cancer și le ajută pe femeile care nu pot avea copii. O parte din moaștele Sfântului Nectarie se află la Mănăstirea Radu Vodă din București, Sectorul 4.

Pelerinii sau cei care locuiesc în Capitală pot veni să se închine la moaștele Sfântului Nectarie Taumaturgul până miercuri seara. La ora 22:00, moaștele se vor introduce, după închinarea ultimului pelerin.

Anastasie s-a născut pe data de 1 octombrie 1846, într-o familie săracă din Turcia. A fost trimis de către familia sa la Constantinopol pentru școală, apoi, în tinerețe, se stabilește pe insula Eghina din Grecia, unde a transmis mai departe despre credință și primește numele de Nectarie. Tot aici, a ctitorit mănăstirea „Sfânta Treime”, unul dintre cele mai căutate locuri de pelerinaj pentru ortodocși.

El se stinge din viață în anul 1920 și a fost înmormântat în mănăstirea sa din insula Eghina. În 1961, Sfântul Sinod al Bisericii Constantinopolului l-a proclamat sfânt al Bisericii Ortodoxe. Astfel, în data de 9 noiembrie este prăznuit Sfântul Nectarie, vindecătorul de cancer.

Citește și: Rugăciunea părinților pentru ajutorul copilului la examen. Aduce ajutor imediat tuturor

Rugăciunea Sfântului Nectarie, despre care se spune că face minuni

„O, preasfinte și întru tot lăudate, mare făcătorule de minuni Nectarie, pri­mește a­ceastă puțină rugăciune de la noi, nevred­nicii robii tăi, căci către tine, ca la un ade­vărat izvor de tămăduiri și grabnic fo­lo­sitor și ajutător prea­minunat scăpând și către sfânt chipul icoanei tale privind, cu la­crimi fier­binți ne rugăm ție: vezi, sfinte, durerile noastre, vezi sărăcia și ticăloșia noastră.

Ne rugăm ţie, Sfinte Ierarhe Nectarie, grăbeşte de ne ajută cu neîncetatele şi sfintele tale rugăciuni şi ne sprijineşte pe noi, robii tăi. Ia aminte la sus-pinele noastre şi nu ne trece cu vederea pe noi, ticăloşii şi scârbiţii.

Că ştim, sfinte al lui Dumnezeu, că şi după mutarea ta din viaţa aceasta trecătoare cine a năzuit la ajutorul tău şi cu credinţă ţi s-a rugat nu a rămas neajutat. Că cine te-a chemat întru ajutor şi nu l-ai auzit? Sau cine, în dureri fiind şi alergând spre ajutorul tău, nu i-ai uşurat suferinţa?

Minunile şi ajutorul tău ne-au făcut şi pe noi, ticăloşii şi scârbiţii, să te chemăm să ne vii în ajutor. Ştim, o, alesule ierarh, de mulţimea tămăduirilor pe care le-ai făcut, nou doctor fără-de-arginţi arătându-te. Nu cunoaştem nici suferinţă şi nici durere pe care să nu le poţi alina.

Nu cunoaştem nici o boală căreia tu să nu îi poţi aduce tămăduire, dar mai mult decât atât, nu numai că ai tămăduit boli despre care doctorii ziceau că nu pot fi tămăduite, ci şi pe mulţi bolnavi i-ai ajutat să se întărească în credinţă şi în răbdare, şi să ia plată de la Dumnezeu pentru osteneala lor.

Îngenunchind, ne rugăm ţie, Sfinte Ierarhe Nectarie, ca să te rogi pentru noi lui Hristos, Cel Ce n-a trecut cu vederea rugăciunile tale cele jertfelnice, ci te-a întărit şi te-a primit în cereştile locaşuri.

Către Acela roagă-te, ca să fim şi noi ajutaţi şi miluiţi cu rugăciunile tale, şi din pagube şi necazuri izbăviţi, ca să binecuvântăm pe Dumnezeu Cel în Treime lăudat, totdeauna, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!”, potrivit Doxologia.ro.

A câștigat 9,9 milioane de euro la loto și acum își caută soție. Ce criterii trebuie să îndeplinească aleasa inimii... O poșetă, uitată la școală, a fost descoperită după 70 de ani. Cel care s-a uitat în interior a fost uimit de ce a găsit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x