Antena Căutare

Cum e posibil? Povestea singurul om din istorie care a fost și scund și gigant

Austriacul Adam Rainer este singurul om din istoria consemnată care a fost, de-al lungul vieții, și mic de statură, și gigant. Recordul lui a fost omologat, sub titlul de ''Cea mai variabilă statură'', în ediția 2004 a Guinness Book.

Austriacul Adam Rainer este singurul om din istoria consemnată care a fost, de-al lungul vieții, și mic de statură, și gigant. Recordul lui a fost omologat, sub titlul de ''Cea mai variabilă statură'', în ediția 2004 a Guinness Book, notează Agerpres.

Adam Rainer s-a născut în 1899, în Graz, în prezent Austria. La vârsta de 18 ani, măsura 122.55 cm, în condițiile în care se consideră că un adult suferă de nanism dacă are sub 147 cm.

La scurt timp însă, cel mai probabil din cauza unei tumori a glandei pituitare, a început să se dezvolte și să câștige în înălțime. Astfel, în 1931, în jurul vârstei de 32 de ani, Adam Rainer ajunsese să măsoare 218 cm. Labele picioarelor sale ajunseseră de la măsura 43 la 19 ani, la măsura 53, doar trei ani mai târziu.

În ziua decesului său, adică 4 martie 1950, măsura nu mai puțin de 234 cm, fiind, la momentul respectiv, cel mai înalt om din Austria.

Medicii nu-i dădeau nicio șansă de supraviețuire! Pisicuța cu DOUĂ CAPETE a făcut 16 ani! Uite cum arată... Testul care îţi spune când mori! Face furori pe Internet şi a fost încercat de mii de oameni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x