Antena Căutare

Slinky, arcul colorat care ne-a înveselit copilăria. Știai că a fost inventat din greșeală, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial?

În 1943, un inginer naval, Richard James, care făcea cercetări asupra unor dispozitive menite să stabilizeze navele, a construit un obiect care avea să devină, în chip destul de surprinzător, o jucărie extrem de populară, reprezentând perfect categoria "simplu, dar ingenios".

În 1943, un inginer naval, Richard James, care făcea cercetări asupra unor dispozitive menite să stabilizeze navele, a construit un obiect care avea să devină, în chip destul de surprinzător, o jucărie extrem de populară, reprezentând perfect categoria "simplu, dar ingenios".

Practic, a fost vorba despre un arc de sârmă - 25 de metri de sârmă, înfăşurată într-un arc spiral, cu diametrul de 8 cm. Istoria începe când inginerul naval Richard James a scăpat din mână un arc cu care lucra, pe care l-a urmărit cum coboară de pe masă, pe podea şi apoi cum "merge" singur.

Acest lucru l-a pus pe gânduri pe James, care, ajuns acasă s-a gândit la ce proprietăţi are oţelul şi cum ar putea să-l îmbunătățească, pentru "a-i da viaţă".Inginerul James şi-a dat seama de potenţialul invenţiei sale.

Cu ajutorul soţiei sale (care i-a găsit jucăriei numele), James a pus la punct afacerea lansării lui Slinky ca un obiect amuzant pentru copii. Jucăria Slinky clasică a intrat pe piaţa în anii 1950, iar de atunci s-au vândut, în întreaga lume, mai mult de 300 de milioane de exemplare.

Astăzi, arcul iniţial confecţionat din oţel, este înlocuit cu unul dintr-un plastic la fel de elastic şi flexibil, iar griul metalic, de culorile curcubeului. Dar proprietăţile ce l-au făcut celebru au rămas aceleaşi.

De-a lungul vremii, Slinky a căpătat şi alte întrebuinţări: soldaţii americani din Vietnam l-au folosit ca antena pentru comunicaţii, iar un compozitor a creat o piesă în care un Slinky e folosit ca instrument muzical.

O femeie alunecă pe stânci şi încearcă cu disperare să se prinndă de piciorul prietenului său. Bărbatul se retrage și o ... Ziua când România a fiert. ”S-a mâncat mămăligă de orz, caii au căzut din picioare”. + 44,5 grade C...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x