Antena Căutare

Tehnologia a ajuns si in Casa Domnului! La Brasov, accesul in cimitir se face numai pe baza de cartela

Accesul la Dumnezeu se face acum pe baza cartelei electronice. Pentru ca s-au saturat de hotii care spargeau bisericile, furau din cutia milei sau pur si simplu vandalizau cimitirele, trei preoti din localitatea Sacele, din judetul Brasov au restrictionat intrarea in Casa Domnului.

La biserica Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril, din Sacele, enoriasii pot intra in afara slujbei doar cu ajutorul unei cartele. Ideea sistemului cu cartele magnetice le-a apartinut chiar enoriasilor, cei care au si platit cate 15 lei pentru ca lacasele de cult sa fie in siguranta.

Accesul se face pe baza de cartela peste tot, inclusiv la toaleta. Sistemul a costat peste 5.000 de lei, insa toate cheltuielile au fost suportate de enoriasi.

Iar acum multi le urmeaza exemplul. Intr-o alta biserica, nu departe, tot pagubele foarte mari, facute de hoti i-au determinat pe preoti sa adopte si ei sistemul securizat.

Pana acum peste 1500 de credinciosi au cerut cartela. In Sacele sunt 14 biserici ortodoxe si catolice. Trei din ele au adoptat deja sistemul securizat.

Delfinii au memorie sociala. Isi pot recunoaste confratii si dupa 20 de ani... Horoscopul zilei cu Andreea Joita. Vezi ce iti rezerva astrele pentru 8 august!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x