Antena Căutare

Un câine și-a salvat stăpânul de șapte ani, după ce i-a „mirosit” problema de sănătate. Incidentul a devenit imediat viral

Un câine și-a salvat stăpânul, un băiețel care suferea de diabet de tip unu, după ce animalul de companie a simțit că i-a scăzut nivelul de glucoză din sânge. Patrupedul a alertat imediat membrii familiei, care au sunat numaidecât la salvare. Iată cum s-a petrecut incidentul care a devenit viral.

colaj
Un câine și-a salvat stăpânul, un băiețel care suferea de diabet de tip unu, după ce animalul de companie a simțit că i-a scăzut nivelul de glucoză din sânge. | Shutterstock

Un câine a salvat viața unui băiețel, după ce i-a depistat, prin intermediul mirosului, nivelul scăzut al glicemiei din sânge, chiar înainte ca acesta să intre în comă diabetică. Thomas French, în vârstă de șapte ani, a fost transportat de urgență la spital, după ce Poppy, patrupedul de doi ani, i-a alertat pe părinți că băiețelul se îndrepta spre un șoc hipoglicemic potențial mortal, potrivit mirror.co.uk.

Citește și: O femeie și-a cumpărat un pui de câine, dar după ce l-a adus acasă a făcut o descoperire neașteptată. Ce a observat

Vigilența patrupedului l-a salvat pe băiețelul de șapte ani

Thomas, care suferă de diabet de tip unu, tocmai își terminase cina, când animalul de companie a „mirosit” imediat nivelul scăzut de glucoză din sânge. Deși inițial testele au arătat că Thomas avea un nivel normal de zahăr în sânge, acesta a scăzut brusc la jumătate fără un avertisment prealabil. Datorită vigilenței câinelui, medicii au reușit să îl resusciteze la timp pe copil.

Mama băiatului, o femeie în vârstă de 37 de ani, a spus că băiețelul ei nu avea nicio șansă de supraviețuire dacă nu era prin preajmă Poppy. Ea este foarte fericită că îl au în viața lor, întrucât sunt mai puțin îngrijorați pentru starea lui Thomas.

Citește și: Alimente care scad glicemia

„Am învățat să avem încredere în nasul lui Poppy. Cred, cu adevărat, că ea l-a salvat pe Thomas de la a intra într-o comă diabetică. Sunt atât de ușurată că o avem pe Poppy, care este cu ochii pe el. Ea ne permite să dormim noaptea mai liniștiți.", a spus Jennifer Whiberley, mamă a trei copii.

Jennifer, o mamă din South Ockendon, Essex, a povestit cum Thomas tocmai își terminase cina, într-o seară de 1 octombrie, când comportamentul lui Poppy a devenit brusc ciudat.

„S-a întâmplat imediat după ce a luat cina, la o jumătate de oră sau 40 de minute după aceea, când Poppy a sărit pe umerii partenerului meu Jon și a început să latre", a explicat ea.

„Nu a fost niciodată așa. L-am testat și analizele de sânge păreau normale. Dar am încredere în simțurile ei, pentru că sunt atât de precise.”, a adăugat aceasta. „În ambulanță, buzele lui au început să devină albastre și avea pungi gri sub ochi. Scăzuse la 2,2, ceea ce este catastrofal."

Citește și: Un bărbat și-a dus câinele la o frizerie canină, dar când l-a luat înapoi a trăit o surpriză uriașă. Ce a urmat

Poppy, un câine special antrenat pentru a depista schimbările la bolnavii de diabet

Poppy a fost antrenată special de către organizația caritabilă „Hypo Hounds”, pentru a detecta schimbările bolnavilor cu diabet de tip 1, precum Thomas. Cățelul a apărut în viața lor în iunie, anul trecut și de atunci s-a îndrăgostit iremediabil de băiețel.

„Este atât de drăguță, iar faptul că este aici cu Thomas este uimitor. Mereu se îmbrățișează, se joacă și fac tot felul de năzbâtii împreună. Am învățat să avem încredere absolută în ea și să nu ignorăm niciodată când încearcă să ne spună că ceva nu este în regulă.", a mai spus mama băiatului.

„Ea este foarte inteligentă, așa că atunci când a venit familia lui Thomas și l-a descris pe băiat ca fiind extrem de activ, am știut că vor fi o pereche pe cinste.", a spus fondatoarea organizației caritabile, Jane Pearman.

Citește și: Iluzie optică virală. O femeie s-a uitat în oglinda retrovizoare ca să vadă ce face câinele său, dar a râs cu lacrimi

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x