Antena Căutare

Un electrician detine peste 200 de lucrari Picasso

Pablo Picasso a creat numeroase lucrari, dar se pare ca a fost destul de generos pentru a dona sute de tablouri electricianului sau. 271 de lucrari semnate Picasso au fost prezentate in timpul unui proces in care se disputa originalitatea tablourilor.



Inca nu se stie cum o asemenea colectie a ajuns in posesia unui electrician din sudul Frantei, care a lucrat pentru familia Picasso, sau de ce omul nu a spus nimic timp de zeci de ani.

"Avem multe intrebari privind aceste tablouri. Descoperim tablouri noi, necunoscute, care nu au fost catalogate", a declarat Claudia Andrieu, consul la Picasso Foundation, citata de Reuters.

Misterul a inceput in momentul in care Claude Picasso, fiul artistului si fondatorul organizatiei, a primit o scrisoare de la un barbat care pretindea ca detine lucrari originale Picasso si ar vrea sa le fie verificata autenticitatea.

Picasso l-a convins pe barbat sa aduca lucrarile la Paris pentru a le vedea, iar batranul a ajuns in capitala Frantei cu o masina in care avea un geamantan plin cu tablouri.

"Am fost surprins, m-au cuprins emotiile. Dar am fost si tulburat. Majoritatea lucrarilor nu sunt datate, ceea ce inseamna ca nu ar fi trebuit sa paraseasca studioul", a spus Picasso.

Pierre Le Guennec, electrician aflat la pensie, a declarat ca a lucrat pentru familia Picasso in anii '70 si ca sotia artistului a fost cea care i-a oferit lucrarile.

Totusi, rudele nu sunt convinse de poveste, pentru ca Picasso nu s-ar fi despartit de atat de multe lucrari, cu toate ca era recunoscut pentru cadourile spontane pe care le facea.

Andrieu a declarat ca Le Guennec si-a schimbat povestea de mai multe ori, prima data declarand ca a primit tablouri chiar de la Picasso, apoi de la sotia lui, care a murit in 1986. Le Guennec a negat ca ar fi furat lucrarile si doreste sa afle cat valoreaza acestea, pentru a le lasa mostenire copiilor.

Urmasii lui Picasso au reusit, in urma unui proces, sa pastreze tablourile pentru a fi evaluate de specialisti.

Citeste Intac News

Foto: 3oneseven.com

VIDEO: Mos Craciun cel turmentat... Aduna-ti prietenii de Sarbatori!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x