Antena Căutare

Un fluviu major care izvoraste in China seaca fara un motiv aparent in India

Fenomen neobisnuit pe fluviu Brahmaputra din nord-estul Indiei, care izvoraste din Tibet. Acesta a inceput sa sece brusc, iar specialistii acuza China, a anuntat un oficial local, relateaza AFP. "Banuim China ca se afla la originea secatuirii bruste a Siang, fie dupa deturnarea cursului fluviului in zona lor fie dupa blocarea cursului in zona superioara", a declarat un parlamentar din Himachal Pradesh, Tako Dabi.

Brahmaputra izvoraste din lantul himalayan, in apropiere de Lhassa, parcurgand 2.900 km in sud-estul Tibetului, in China, India si Bangladesh si poarta nume diferite in tarile pe care le traverseaza.


"Este socant sa descoperi Siang secatuit si sa vezi zone de nisip vizibile pe o mare parte a patului raului, in apropiere de Pasighat", a afirmat un parlamentar din Himachal Pradesh, Tako Dabi, facand referire la un oras situat in districtul East Siang.

Cunoscut sub numele tibetan Yarlung Tsango, fluviul patrunde in India in statul Himachal Pradesh, unde este denumit Siang. In Bangladesh, fluviul se numeste Jamuna.

Ministrul chinez al Afacerilor Externe, Yang Jeici, se va intalni joi cu omologul sau indian la New Delhi, inaintea unui summit al tarilor emergente din grupul BRICS.

foto: trekearth.com

UIMITOR! Planeta Venus si-a incetinit miscarea de rotatie!... O casca greceasca de 2.600 de ani i-a pus pe jar pe arheologi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x