Antena Căutare

Wikipedia opreste activitatea din cauza pirateriei online

Versiunea in engleza a site-ului Wikipedia isi inceteaza activitatea timp de 24 de ore, de miercuri de la ora 7AM, pana joi, la ora 7AM.

Potrivit The Telegraph, cei de la Wikipedia au luat aceasta decizie pentru a protesta impotriva legilor privind pirateria pe internet, care se afla in dezbatere in parlamentul american.

In loc sa aiba acces la o baza de date cu aproximativ patru milioane de articole, cei care vor intra pe site vor fi intampinati de o scrisoare deschisa care ii indeamna sa protesteze impotriva masurilor pe care vor sa le ia autoritatile americane.

Propunerea legislativa prevede ca site-urile care publica fara sa stie materiale protejate de drepturi de autor sa fie pedepsite chiar daca elimina continutul dupa ce afla ca acesta incalca legislatia in vigoare.

Jimmy Wales, co-fondatorul Wikipedia, i-a sfatuit pe copii sa isi faca temele din timp, pentru ca miercurea aceasta nu vor putea sa gaseasca informatii pe site-ul pe care il conduce.

Foto: The Telegraph

Sase OZN-uri au fost fotografiate in Marea Britanie... Un sofer, “descarcerat”, dupa ce s-a baricadat in masina ca sa scape de politie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x