Antena Căutare

Zece slujbe care nu mai există! Erau foarte căutate în trecut, dar au fost "ucise" de tehnologie

Odată cu dezvoltarea tehnologiei, totul s-a schimbat. Beneficiile şi avantajele au început să curgă pe bandă rulantă, dar modernizarea lucrurilor a dus şi la dispariţia unor slujbe foarte apreciate în trecut.

Zece slujbe care nu mai există! Erau foarte căutate în trecut, dar au fost "ucise" de tehnologie
Hoţi de cadavre

Odată cu dezvoltarea tehnologiei, totul s-a schimbat. Beneficiile şi avantajele au început să curgă pe bandă rulantă, dar modernizarea lucrurilor a dus şi la dispariţia unor slujbe foarte apreciate în trecut.

Ştiai că a existat aşa ceva?

1. Reglor de popice

Reglorii de popice erau băieţi tineri angajaţi de sălile de bowling pentru a aranja popicele căzute.


2. Ceas deşteptător uman

"Deşteptătorii" erau, de fapt, alarme pentru trezit: erau angajaţi pentru a se asigura că oamenii se trezesc la timp pentru a merge la locul de muncă. Foloseau beţe, bătătoare sau pietricele pentru a bate la uşile sau ferestrele clienţilor.

3. Tăietor de gheaţă

Înainte ca tehnicile moderne să devină larg răspândite, aceştia tăiau cu fierăstrăul gheaţa de pe lacurile îngheţate şi apoi o vindeau. Aceasta era o slujbă destul de periculoasă, mai ales pentru că era realizată în condiţii extreme.

4. Ascultător al avioanelor inamice

Înainte ca radarul să fie inventat, soldaţii foloseau oglinzi şi dispozitive de ascultare pentru a detecta sunetul motoarelor avioanelor care se apropiau.

5. Vânător de şobolani

Vânătorii de şobolani erau angajaţi în Europa pentru a ţine sub control "populaţia" de şobolani de oraşe. Se expuneau unui risc ridicat de a suferi muşcături, dar meseria era destul de căutată.

6. Aprinzător de felinar

Aprinzătorii de felinare foloseau beţe lungi pentru a aprinde, stinge sau alimenta lămpile stradale.

7. Plutaş

Înainte ca tehnologia şi infrastructura să fie dezvoltate pentru a transporta buştenii cu camionul, plutaşii erau cei care se ocupau cu transportarea acestora pe apă de la punctul de tăiere până la cel de procesare a lemnului.

8. Centralistă

La începutul erei telefoniei, companiile utilizau centrale telefonice manuale, unde centralistele legau apelurile telefonice prin introducerea unei prize de telefon în mufele corespunzătoare.

9. Hoţ de cadavre

Hoţii de cadavre erau angajaţi în secolul al XIX-lea pentru a deshuma cadavre. Ce făceau cu ele? Erau livrate universităţilor pentru studiu şi cercetare. Cadavrele erau greu de obţinut prin mijloace legale, aşa că universităţile au găsit căi mai puţin ortodoxe de a face rost de obiectele de studiu.

10. Cititor pentru muncitorii din fabrici

Cititorii erau angajaţi cu banii adunaţi de la muncitori pentru a le citi în halele în care lucrau, pentru ca aceştia să nu se plictisească.

Sursa: historia.ro

Niciodată cu EL/EA! Acestea sunt cele mai dezastruoase combinații de zodii!... De ce nu dormim în șifonier și nu ne ținem hainele pe masă? Mobilierul, o "piesă" inventată pentru civilizație...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x