Antena Căutare

Memoria gustului de vară cu chef Alex Petricean - Pe urmele focului. Rețete inedite la jar

Vara asta suntem pe urmele focului și ale gustului! PENNY propune să mutăm bucătăria de vară chiar afară și să redescoperim aromele verii cu rețete memorabile. Gătitul la foc în aer liber are tradiție în bucătăria românească, mai ales că potențează prospețimea ingredientelor.

chef alex petricean in timp ce savureaza un preparat gatit de el Galerie
Vara asta suntem pe urmele focului și ale gustului! PENNY propune să mutăm bucătăria de vară chiar afară și să redescoperim aromele verii cu rețete memorabile. Gătitul la foc în aer liber are tradiție în bucătăria românească, mai ales că potențează prospețimea ingredientelor.

PENNY a lansat o nouă mini-serie: Memoria gustului de vară cu chef Alex Petricean - Pe urmele focului, un proiect care propune privitorilor noi modalități de a se conecta cu natura în timp ce prepară cele mai inedite feluri de mâncare.

Memoria gustului de vară cu chef Alex Petricean - Pe urmele focului. Rețete inedite la jar

Chef Alex Petricean promite să reinterpreteze gusturile românești și să dezvăluie povestea tehnicilor de gătit la foc deschis. Misiunea sa este să inspire prin rețete spectaculoase, folosind bunătățile de sezon de la Hanul Boieresc, una dintre cele mai importante mărci proprii PENNY, care le oferă clienților carne și legume proaspete de origine 100% românescă și o gamă largă de produse cu gust aparte.

În fiecare ediție din serie, care conține în total 9 astfel de episoade, curioșii vor face o incursiune în lumea preparatelor Hanul Boieresc, pregătite cu ajutorul unor tehnici speciale de foc, pentru complimentarea perfectă a gustului. Rețetele se gătesc în aer liber, iar fiecare dintre acestea vine la pachet cu o metodă inedită de pregătire.

Gusturile care ne trezesc amintiri de fiecare dată când suntem la masă, le putem pregăti, la rândul nostru, pentru cei dragi cu ingrediente de calitate. Chef Alex Petricean a dat startul seriei cu o rețetă de pui cu sos de mere la jar, care face cu ochiul chiar și celor mai pretențioși gurmanzi, folosind de exemplu carne proaspătă de pui, cartofi sau muștar de la Hanul Boieresc. Rețeta s-a bucurat de opinii pozitive pe platformele de socializare, generând sute de mii de vizualizări, și a fost urmată de noi propuneri apetisante, iar mult mai multe surprize așteaptă să fie descoperite.

Plăcintă cu carne învelită în bacon sau ficăţei de pui la jar sunt o parte dintre mâncărurile savuroase pe care pasionații de gătit le pot încerca la mesele cu prietenii sau familia.

Cu ajutorul ingredientelor de la Hanul Boieresc, chef-ul a propus reinventarea unor rețete tradiționale cu gust de vară, gătite simplu, în comuniune cu natura. Carnea proaspată și legumele sunt românești, iar chef Alex Petricean a ales să le gătească simplu la grătar, ceaun sau disc. Nu mai rămâne decât să le încercați pe toate!

Cel mai nou episod lansat este cel cu numărul 5, care prezintă o rețetă specială din Ardeal, lușcoș la ceaun. Aceasta poate fi consultată pe canalele de social media ale PENNY România. Descoperă plăcerea de a găti și savura bucate cu gust de vară, ca în vremurile noastre!

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x