Antena Căutare

O parte din celebrul ”Love Story” nu mai e. Regizorul Arthur Hiller a plecat să se odihnească puțin

A servit în Armata Canadiană a Aerului în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Apoi, a regizat unul dintre cele mai frumoase filme din toate timpurile, ”Love Story”, în 1970. A devenit președintele Academiei ce oferă premiile Oscar între 1993 și 1997. În 2002 a primit ”Jean Hersholt”, o distincție ce onorează personalitățile ce activează în domeniul umanitar. La 92 de ani a plecat să se odihnească puțin...

A servit în Armata Canadiană a Aerului în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Apoi, a regizat unul dintre cele mai frumoase filme din toate timpurile, ”Love Story”, în 1970. A devenit președintele Academiei ce oferă premiile Oscar între 1993 și 1997. În 2002 a primit ”Jean Hersholt”, o distincție ce onorează personalitățile cu activitate în domeniul umanitar. La 92 de ani a plecat să se odihnească puțin...

”Să iubești înseamnă să nu ai nevoie, niciodată, să spui <<Îmi pare rău!>>”. Acesta este una dintre cele mai amintite fraze din istoria cinematografiei. Aparține filmului ”Love Story”, peliculă lansată în 1970, într-o perioadă în care producțiile se realizau pe platouri, actorii nu erau roboți, iar jocul personajelor mișca o lume întreagă.

Povestea de dragoste dintre avocatul Oliver Barret și studenta la muzică Jennifer Cavilleri a pornit la drum grație prestațiilor excepționale a lui Ali McGraw și Ryan O'Neal. Însă ei trebuiau cravașați de cineva. Atunci a apărut regizorul canadian Arhtur Hiller, fost combatant al aerului în armata canadiană. Au pornit la drum, au realizat o capodoperă nominalizată la șapte Premii Oscar. Arthur a primit ”Globul de Aur”, actorii au devenit faimoși în întreaga lume, iar melodia lui Francisc Lai continuă să fie, și astăzi, fredonată. Romanul lui Erich Segal, după care s-a făcut adaptarea, a ajuns, rapid, best seller.

Dar Hiller nu e cunoscut numai pentru faimoasa poveste. A lucrat cu Peter O'Toole și Sophia Loren în ”Omul din La Mancha”, cu Al Pacino în ”Author! Author!” Între 1993 și 1997 a fost patriarhul Academiei ce acordă celebrele premii din industria televiziunii.

La 92 de ani, Hiller a plecat, din cauze naturale, spre o lume mai bună, la reședința sa din Los Angeles. ”Suntem profund îndurerați de moartea iubitului nostru prieten Arthur Hiller”, a declarat Cheryl Boone Isaacs, actualul președinte al Academiei.

Galerie foto olimpică: Kim Kardashian de Rusia: Duios, Anastasia trecea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 9: Quiche cu praz, brânză și trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 9: Quiche cu praz, brânză și trufe Marti, 28.05.2024, 12:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x