Antena Căutare

Peste 43 de copii au murit, înghițiți de noroi. Ploile torențiale au distrus orașul columbian Mocoa: "Este dezolant: păpuşi dezmembrate, încălţâminte împrăştiată, rădăcini de copacii. Am pierdut tot"

Cel puţin 43 de copii se află între cele 254 de persoane ucise de un torent de noroi care a devastat oraşul columbian Mocoa, în urma unor ploi torenţiale care au devastat regiunea andină din nord-vestul Americii de Sud, relatează AFP.

Cel puţin 43 de copii se află între cele 254 de persoane ucise de un torent de noroi care a devastat oraşul columbian Mocoa, în urma unor ploi torenţiale care au devastat regiunea andină din nord-vestul Americii de Sud, scrie news.ro.

”Am fost informat că bilanţul a crescut la 254 de morţi”, a scris preşedintele Juan Manuel Santos într-un mesaj postat pe Twitter după ieşirea din matcă a trei râuri, vineri noaptea, care a provocat ”un ocean de noroi” ce a luat totul, potrivit unor martori.

Cel puţin ”43 sunt copii. Ne rugăm pentru ei. transmitem condoleanţe familiilor lor”, a spus într-o alocuţiune şeful statului, care a preluat conducerea echipelor de salvare şi de reparaţii de la faţa locului. Sub un cer închis, căldura şi umiditatea impregnau Mocoa, un oraş cu 40.000 de locuitori, capitala Putumayo, unde ploaia a încetat duminică.

Numeroşi locuitori încercau să-şi caute rudele între dărâmături sau să-şi salveze bunurile din noroi. ”Am pierdut totul. Totul totul totul. Am venit şi am salvat abia cât încape într-o geantă”, a declarat Henry Orado, în vârstă de 45 de ani, care încerca să spele un polover şi un maiou în apa plină de noroi din faţa fostei sale locuinţe.

În jur este dezolant - păpuşi dezmembrate, încălţâminte împrăştiată, rădăcini de copaci, vehicule avariate printre care locuitori trec încoace şi încolo cărând frigidere, mobile scoase dintre dărâmături.

”Căutările continuă pentru a găsi supravieţuitori. Suntem încă în cele 72 de ore de după dezastru” în cursul cărora există încă o speranţă de a salva oameni, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Crucii Roşii Columbiene (CRC).

Avocatul Poporului din Putumayo Fabian Vargas a declarat că salvatorii cercetează atent prin noroi, în căutarea altor eventuale victime. Identificarea trupurilor, transferate la spitalul din Mocoa a continuat duminică.

”Procesul este în curs, cu personal de la medicina legală”, a adăugat reprezentantul acestui organism pentru apărarea drepturilor omului.

Oraşul era privat de apă curentă şi electricitate, iar autorităţile lucrau să restabilească aceste servicii, însă au avertizat că ar putea dura mai multe zile. Această catastrofă este cea mai gravă din Columbia de la altă alunecare de teren, care s-a soldat cu 92 de morţi, în mai 2015, la Salgar, laaproximativ 100 de kilometri de Medellin, în nord-vest.

Credit foto: Hepta

O eleva din Bacau a anuntat ca joaca "Balena albastra":"in 49 de zile MOR!" Tanara si-a crestat pe m... Denisa, cea mai sexy concurentă la "Mireasă pentru fiul meu", ilegal de sexy! Fanii: „Doamne, Doamne, ne topim...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x