Antena Căutare

Boc „sare“ pe ministri dupa intalnirea cu Basescu: Situatia absorbtiei fondurilor UE, dezastruoasa

Ministrii vor da explicatii in fata premierului privind situatia dezastruoasa a absorbtiei de fonduri europene. Emil Boc le-a cerut evaluari dupa ce a fost tras la raspundere, la randul lui, de presedintele Traian Basescu. Mai multe surse sustin ca s-a discutat despre infiintarea unui minister de Afaceri Europene care sa se ocupe de absorbtia fondurilor comunitare.



Dupa vizita presedintelui, Emil Boc a avut o sedinta cu ministrii, pe tema fondurilor europene. Boc le-a reprosat ministrilor ca nu si-au respectat angajamentele de a imbunatati absorbtia fondurilor de la Uniunea Europeana si le-a cerut sa vina urgent cu solutii.

In iunie, seful statului i-a avertizat pe ministrii ca ar putea parasi Guvernul daca rata de absorbtie a fondurilor UE ramane slaba.

Desi sustin ca nu stiu nimic despre o posibila remaniere, democrat-liberalii au inceput deja procesul de evaluare a secretarilor de stat si a ministrilor.

Ministerul Agriculturii este primul la capitolul absorbtiei fondurilor europene, cu o rata de absorbtie de 26%. Il urmeaza Ministerului Dezvoltarii, cu un grad de absorbtie de peste 23%. Cel mai prost stau Internele, conduse de Traian Igas si Ministerul Transporturilor, pastorit de Anca Boagiu, care abia se apropie de 2%.



Citeste si Antena3

Foto: Intact Images

UNPR: Membri ai filialei Sectorului 5, atacati cu sabii de "oamenii lui Vanghelie"... Marko Bela vrea sa se retraga din politica si sa se dedice literaturii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x