Antena Căutare

Borbely: UDMR nu este de acord cu reducerea concediului maternal

UDMR nu este de acord cu reducerea la jumatate a concediului maternal, sustine Laszlo Berbely. Vicepresedintele executiv al UDMR va solicita in coalitie, intr-o reuniune care va avea loc inaintea sedintei de Guvern, identificarea unor variante alternative.

"Noi nu suntem de acord cu reducerea duratei, de la doi ani la un an, in ceea ce priveste concediul de maternitate. E de discutat, intr-adevar - pentru ca ne dam seama ca este si o problema financiara si suntem responsabili - acel cuantum care este acum stabilit la 3.400 lei",


„Sunt doua aspecte. In primul rand, trebuie sa discutam, eventual, o reducere a acestei limite maxime, de la 3.400 la un nivel in functie de posiblitati, la cat ar putea sa dea bugetul. In al doilea rand, sa dam posibilitatea, fara a impune insa acest lucru, ca o mama care vrea sa revina mai devreme din concediu si sa lucreze sa primeasca acei 500 de lei, dar sa fie decizia ei. Deci, noi, UDMR-ul, nu suntem de acord in momentul de fata cu reducerea de la doi ani la un an a concediului maternal", a conchis vicepresedintele UDMR, citat de Mediafax.

Ioan Botis a declarat marti ca mamele ar putea fi obligate sa revina la lucru cat mai repede posibil. Ministrul Muncii sustine diminuarea perioadei in care mamele primesc indemnizatia de crestere a copilului de la 2 ani la numai un an. Pentru a le convinge pe mame, Botis propune si un stimulent pentru revenirea la munca - 500 de lei.

Potrivit noului cod social, indemnizatia pentru cresterea copilului ar urma sa fie acordata diferentiat, in functie de veniturile pe care le obtin parintii. Astfel, cei care au avut venituri pentru care au platit impozit vor primi o indemnizatie de 85% din media veniturilor obtinute in ultimul an dinaintea nasterii copilului.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intactimages

Botis, convocat sa dea explicatii privind reducerea concediului maternal... Laszlo Tokes: "Ziua Nationala a Romaniei, zi de doliu pentru maghiari"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x