Antena Căutare

Cezar Preda a distrus arhivele PCR Buzau in decembrie 1989

Mihai Gadea sustine ca Preda, sef al Comisiei parlamentare de control al SRI, a participat la distrugerea arhivei PCR Buzau. Mai mult, potrivit CV-ului democrat-liberalului, dupa ce a participat la aceasta actiune, in 1990, el a devenit primar al orasului Buzau. Primul document facut public arata cum, printre altele, printre arhivele distruse se aflau si “date personale la intrarea in partid” a unor persoane.

Contactat telefonic de Antena 3, Cezar Preda a comentat acuzatiile ce i se aduc. ”N-am fost de fata la distrugerea arhivelor. Cum sa particip? E o tema care s-a mai discutat si acum 10 ani. Sunt niste chestiuni de campanie electorala”, a raspuns Cezar Preda.

Dupa cum arata un document primit de MAI, in 1997, democrat-liberalul Cezar Preda ar fi fost implicat, in decembrie 1989 si la inceputul anului 1990, in distrugerea unei arhive a Partidului Comunist Roman. Nota sustine ca actele stocate contineau texte despre organizatiile din teritoriu ale PCR.

Crin Antonescu ameninta cu suspendarea, daca USL obtine majoritatea si Basescu nu-l numeste premier pe Ponta... VIDEO! A glumit ca are o bomba si a primit o amenda "exploziva"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x